Antena 3 CNN Politică Ungureanu: Nu mă pot desprinde de oraşul meu. Mi-am dat seama că pot lupta acasă

Ungureanu: Nu mă pot desprinde de oraşul meu. Mi-am dat seama că pot lupta acasă

Ungureanu: Nu mă pot desprinde de oraşul meu. Mi-am dat seama că pot lupta acasă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Mar 2012   •   19:50

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă, că jumătate dintre colegii săi de liceu au plecat în străinătate, dar că el a rămas în ţară pentru că nu se poate desprinde de oraşul său natal, apreciind că a făcut o alegere bună chiar dacă "este obositor, este consum nervos şi implică insatisfacţii", conform Mediafax.

"E dificil să vă dau un răspuns. Jumătate din promoţia mea e plecată în străinătate. După 1990 mulţi care au plecat au considerat că le va fi mai bine şi unora le-a fost. Am primit multe invitaţii în străinătate şi am avut nopţi întregi de nesomn privind ceea ce urmează să fac. În ultimii 20 de ani am stat mai mult prin străinătate. Răspunsul la întrebare este simplu: nu mă pot desprinde de oraşul meu natal. Mi-am dat seama că pot lupta acasă. Nu e un sacrificiu, consider că am ales bine, chiar dacă e obositor, consum nervos şi insatisfacţii".

Ungureanu a arătat că atunci când un tânăr de valoare reuşeşte să facă o carieră credibilă în străinătate, nu face un rău ţării sale.

"Putem face ca aceste plecări să nu fie definitive", a completat premierul.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a absolvit în anul 1987, ca şef de promoţie, Liceul "Costache Negruzzi" din Iaşi, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Istorie a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", pe care a încheiat-o tot ca şef de promoţie.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close