Antena 3 CNN Politică Ungureanu speră într-o alianţă cu PNL. Destrămarea USL - singura speranţă ARD

Ungureanu speră într-o alianţă cu PNL. Destrămarea USL - singura speranţă ARD

Ungureanu speră într-o alianţă cu PNL. Destrămarea USL - singura speranţă ARD
26 Noi 2012   •   20:19

Alianţa România Dreaptă are planuri, chiar multe, ca să ajungă la putere după 9 decembrie. Mihai Răzvan Ungureanu spune că unul din aceste planuri include o alianţă cu PNL.

"Cred că nu este un secret pentru nimeni faptul că înainte de alegerile generale la nivelul conducerii ARD se judecă pe anumite tipuri de scenarii post electorale în aşa fel încât rezultatul alegerilor să nu ne prindă nepregătiţi în opţiunile pe care le avem. Şi unul dintre aceste desene strategice se bazează pe faptul că la un moment dat PNL s-ar putea să se desprindă din USL şi să îşi caute un drum care să îl aproprie de jumătatea de centru dreapta a spectrului politic", spune liderul ARD.


Pe de altă parte, Vasile Blaga este extrem de optimist.

"Nimeni nu se aştepta ca într-un timp atât de scurt să reuşim să finalizăm această construcţie care este ARD, deşi este adevărat că ne-a ajutat şi referendumul pentru suspendarea preşedintelui. (...) Era mai simplu dacă ar fi intrat ei în PDL, aşa cum a intrat domnul Papahagi, pentru că am avut o problemă cu promovarea siglei alianţei: nu mai suntem în situaţia Alianţei Dreptate şi Adevăr, când era vorba despre două partide foarte cunoscute şi am avut şi un an şi jumătate la dispoziţie pentru promovarea ei. (...) Deocamdată (ARD - n.r.) se află sub scorul PDL cu două puncte, potrivit ultimelor analize. (...) Noi ştim că nu vom fi în stare să închidem prea multe colegii. USL este o forţă politico-mediatică foarte puternică, nu încape discuţie, dar pe bucăţi sperăm că fiecare partid în parte să nu aibă mai mulţi parlamentari decât ARD."




×
Subiecte în articol: MRU
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close