Antena 3 CNN Politică Ungureanu vrea ca noua Lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament în actuala sesiune

Ungureanu vrea ca noua Lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament în actuala sesiune

Ungureanu vrea ca noua Lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament în actuala sesiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2012   •   16:24

Noua formă a proiectului Legii sănătăţii ar putea să fie lansată în dezbatere publică la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât să poată fi transmisă Parlamentului în actuala sesiune, informează Mediafax.
   
Solicitarea a fost formulată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu  şi a fost transmisă într-o întâlnire avută, vineri, de premier cu ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli.
   
Potrivit Guvernului, în urma discuţiei s-a mai stabilit ca ministerul să îşi dezvolte, în perioada imediat următoare, divizia de control, atât în ceea ce priveşte auditul, cât şi pentru verificarea modului în care sunt aplicate politicile de sănătate publică. Cadrul legal de desfăşurare a controlului va fi extins, pentru a preîntâmpina utilizarea ineficientă a fondurilor pentru sănătate şi pentru o mai bună utilizare a banilor publici.
   
Reprezentantul Fondului Monetar Internaţional în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat, marţi, că autorităţile române vor elabora proiectul legii privind reforma în sănătate până la sfârşitul lunii iunie.
   
În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că actualul Parlament trebuie să adopte în perioada următoare Legea sănătăţii şi Legea de reorganizare administrativ-teritorială, arătând că acestea vor întregi reforma statului.
   
Legea sănătăţii a fost retrasă din dezbatere publică la începutul acestui an. Liderii UDMR au declarat de mai multe ori că nu doresc ca noua lege a sănătăţii să fie aplicată în 2012, an electoral, pe considerentul că schimbările majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate greşit.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close