Antena 3 Politică Ungureanu vrea ca Opoziţia să iniţieze moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta

Ungureanu vrea ca Opoziţia să iniţieze moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta

03 Sep 2013   •   13:21
Ungureanu vrea ca Opoziţia să iniţieze moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, că va iniţia consultări cu PDL, PPDD şi UDMR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură după ce premierul Victor Ponta va trimite la Parlament proiectul de lege privind Roşia Montană, informează Mediafax.
   
"Vom începe procedurile pentru iniţierea moţiunii de cenzură şi sunt convins că în jurul acestui obiectiv se va strânge toată opoziţia şi de asemenea ne aşteptăm la susţinere pentru moţiunea de cenzură din partea unora dintre parlamentarii USL. Moţiunea de cenzură este determinată de atitudinea iresponsabilă a premierului Victor Ponta, care a susţinut ca prim-ministru proiectul de lege privind Roşia Montană, dar care a spus că nu susţine ca deputat proiectul de lege adoptat de Guvernul pe care îl conduce. Victor Ponta are o atitudine duplicitară afirmând că în calitate de prim-ministru susţine proiectul, iar în calitate de deputat îl combate", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.
   
Ungureanu a arătat că aşteaptă răspunsul lui Vasile Blaga pe tema iniţierii unei moţiuni de cenzură.
   
"Ştiu că există această intenţie. Am anunţat, aştept răspunsul său", a adăugat Ungureanu referindu-se la Blaga.
   
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
   
Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
   
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close