Antena 3 CNN Politică UNPR, partidul independenţilor lui Oprea, admis de tribunal

UNPR, partidul independenţilor lui Oprea, admis de tribunal

UNPR, partidul independenţilor lui Oprea, admis de tribunal
Sursa foto: Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu
20 Apr 2010   •   10:06

Cei peste 30 de parlamentari migraţi dinspre PSD şi PNL au în sfârşit partid. Judecătorii Tribunalului Bucureşti a admis cererea grupului parlamentarilor independenţi de înscriere a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Noul partid, constituit din grupul parlamentarilor independenţi, i-ar putea avea ca preşedinte pe Marian Sârbu, ca preşedinte executiv pe Gabriel Oprea şi ca preşedinte de onoare pe Cristian Diaconescu.
Grupul parlamentarilor independenţi a depus, în martie, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României. Intanţa s-a mişcat rapid în cazul acestei solicitări şi a dat curs pozitiv demersului parlamentarilor migratori, deşi iniţial programase dezbaterile pentru luna mai.Pentru înscrierea acestui partid au fost strânse peste 120.000 de semnături.
Uniunea "Românilor Sinceri" a fost singura organizaţie carea contestat înregistrarea acestei formaţiuni politice, însă instanţa a respins-o.
Liderul independenţilor din Senat, senatorul Liviu Câmpanu, afirma, în 11 martie, că urma să se înregistreze la OSIM sigla UNPR, care conţine "prescurtarea denumirii, pe un scut aflat în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce".
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close