Antena 3 CNN Politică UPDATE. Adriean Videanu, REŢINUT DE DNA, anchetat pentru un prejudiciu de 11 MILIOANE de dolari

UPDATE. Adriean Videanu, REŢINUT DE DNA, anchetat pentru un prejudiciu de 11 MILIOANE de dolari

UPDATE. Adriean Videanu, REŢINUT DE DNA, anchetat pentru un prejudiciu de 11 MILIOANE de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Ian 2015   •   19:35
UPDATE 19:35 - Adriean Videanu nu a făcut declaraţii la ieşirea din sediul DNA. Videanu a fost scos încătuşat din sediul central al DNA, joi seară, pentru a fi dus în centrul de arest al Poliţiei Capitalei, după ce a fost reţinut de procurorii anticorupţie în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

UPDATE 19:10
- Adriean Videanu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Avocatul lui Adriean Videanu a declarat, la ieşirea din DNA: "Suntem în situaţia în care DNA a înţeles să emită o ordonanţă de 24 de ore pentru posibila faptă de complicitate la abuz în serviciu pentru Adriean Videanu."

Reporterul Antena 3 pe justiţie, Ana Maria Roman, a explicat că este vorba despre o disjungere din dosarul Alinei Bica. 

"Vorbim despre un caz mediatizat şi de Antena 3, o disjungere din dosarul Alina Bica, dosarul Romgaz. În acest dosar, pe bunurile lui Adriean Videanu s-a pus sechestru. În februarie, după venirea Alinei Bica la DIICOT, s-a ridicat acest sechestru de pe TitanMar, fără niciun fel de explicaţie. Timp de câteva luni, acea societate a rămas neacoperită. Nu ştim ce s-a întâmplat în acel timp. În septembrie, procurorii DNA au început să se intereseze la DIICOT despre aceasta. Tot în septembrie, la solicitările noastre, cei de la Parchetul General au comunicat că Procurorul General a anulat ordonanţa de ridicare a sechestrului şi a fost reinstituit sechestrul."
 
"Vorbim despre un dosar în care prejudiciul se ridica la câteva sute de milioane de euro. Este un dosar vechi, dacă nu mă înşel în acelaşi dosar s-a cerut urmărirea penală şi pentru Varujan Vosganian. Există o presupunere că Adriean Videanu ar fi apelat la Alina Bica pentru emiterea acestei ordonanţe", a explicat Ana Roman. 

Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.
 
---

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat pentru a fi audiat, în contextul în care numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

Videanu a ajuns la DNA exact când Elena Udrea pleca de la audierea  "maraton" de patru ore.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close