Antena 3 CNN Politică UPDATE. Băsescu: Legea privind proiectul Roşia Montană este NECONSTITUŢIONALĂ. Ar trebui să merg la Roşia Montană

UPDATE. Băsescu: Legea privind proiectul Roşia Montană este NECONSTITUŢIONALĂ. Ar trebui să merg la Roşia Montană

UPDATE. Băsescu: Legea privind proiectul Roşia Montană este NECONSTITUŢIONALĂ. Ar trebui să merg la Roşia Montană
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Sep 2013   •   15:02
Update 15:50 - Preşedintele Traian Băsescu a declarat, după ce a participat la sărbătorile de la Ţebea, că "ar trebui să meargă la Roşia Montană."

După baia de mulţime pe care a făcut-o la Ţebea, preşedintele Traian Băsescu a intrat în cortul PDL, unde şi-a schimbat hainele, după care a mers la cortul Primăriei Arad, unde a mâncat cârnaţi şi a băut pălincă, ascultând melodii patriotice şi muzică populară.
Preşedintele a petrecut circa o oră în cort, după care a făcut o nouă baie de mulţime şi s-a fotografiat cu oamenii, mai ales cu copiii. 
Întrebat ce îi face nepoţica, Băsescu a răspuns că a văzut-o vineri seară, că era bine şi mânca bine. 
Preşedintele a urcat pe platoul pe care are loc spectacolul folcloric organizat cu ocazia comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, după care a plecat.
Întrebat ce va face în continuare, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că ar trebui să merg la Roşia Montană". 

-------------------

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi la Sărbătorile de la Ţebea că proiectul minier de la Roşia Montană "nu are nici o şansă".
 
"Nu este legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranţă de Curtea Constituţională. Este doar un joc politic", a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, preşedintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind exploatarea de la Roşia Montană, trimisă Parlamentului.

Şeful statului a spus că marea problemă este că, după ce se va face o lungă dezbatere în Parlament, se va constata că legea este neconstituţională.

"Nu se poate să faci o lege care să vizeze o firmă. Va fi respinsă de Curtea Constituţională pentru că se va constata că este o lege neconstituţională", a mai spus Băsescu. 
 
În trecut ,Traian Băsescu a cerut în repetate rânduri ca guvernele să ia o decizie în cazul proiectului promovat de RMGC.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close