Antena 3 CNN Politică UPDATE. Nepotul lui Traian Băsescu, sub control judiciar pe cauţiune. Acesta a plătit 10.000 de lei pentru libertate

UPDATE. Nepotul lui Traian Băsescu, sub control judiciar pe cauţiune. Acesta a plătit 10.000 de lei pentru libertate

UPDATE. Nepotul lui Traian Băsescu, sub control judiciar pe cauţiune. Acesta a plătit 10.000 de lei pentru libertate
Sursa foto: Foto: bn24.ro
17 Iun 2015   •   15:00
UPDATE. Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, va fi cercetat sub control judiciar pe cauţiune, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut un milion de euro omului de afaceri Sandu Staicu, promiţând că intervine la DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia.
 
Avocatul lui Dragoş Băsescu, Cristian Ene, a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA că nepotul lui Traian Băsescu este suspectat de "posibile fapte de trafic de influenţă". 
 
El a adăugat că Dragoş Băsescu a dat o declaraţie prin care a încercat să îi convingă pe anchetatorii DNA cu privire la nevinovăţia sa. În urma declaraţiilor date, anchetatorii au decis ca el să fie cercetat sub control judiciar pe cauţiune.
 
Avocatul a menţionat că suma pe care Dragoş Băsescu trebuie să o plătească statului este de 10.000 de lei şi că acesta urmează în continuare să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori va fi chemat.
 
Dragoş Băsescu nu a dorit să facă nicio declaraţie.

---

Dragoş Băsescu, fiul fratelui lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost adus cu mandat la DNA. Acesta este acuzat de trafic de influenţă

Reporterul Antena 3, Ana Maria Roman, a explicat: 

 
"Vorbim de acuzaţii de trafic de influenţă în legătură cu solicitarea către un om de afaceri, cercetat de către DIICOT, a sumei de un milion de euro, pentru ca o contestaţie a DIICOT la ÎCCJ să fie respinsă de către magistraţi.
 
Persoana de la care s-ar fi solicitat suma ar fi Stoica Sandu, o persoană reţinută la începutul anului 2014 de către procurorii DIICOT, la 10 martie 2014. Bărbatul a fost contactat de către mai multe persoane care l-au dus către Dragoş Băsescu. Aceştia s-ar fi întâlnit la clubul deţinut de Dinu Pescariu, unde ar fi purtat conversaţia pentru această afacere. 
 
Dragoş Băsescu i-ar fi arătat lui Staicu o listă de firme şi mai multe informaţii din dosarul pe care îl avea la DIICOT, pentru a-i arăta că are acces la dosar şi a solicitat suma de un milion de euro, pentru a nu fi arestat de către DIICOT. Suma ar fi trebuit mascată printr-un contract de consultanţă."

Contactat de echipa Antena 3, Mircea Băsescu, tatăl lui Dragoş Băsescu, a explicat că nu ştie despre ce este vorba şi că a aflat despre aducerea fiului său la DNA de la televizor.
 

×
Subiecte în articol: nepot mircea basescu mandat imunitate
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close