Antena 3 CNN Politică UPDATE. Numele ginerelui lui Băsescu, în dosarul retrocedărilor. Radu Pricop făcea actele pentru mafia retrocedărilor

UPDATE. Numele ginerelui lui Băsescu, în dosarul retrocedărilor. Radu Pricop făcea actele pentru mafia retrocedărilor

UPDATE. Numele ginerelui lui Băsescu, în dosarul retrocedărilor. Radu Pricop făcea actele pentru mafia retrocedărilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Apr 2015   •   15:18
Numele ginerelui lui Traian Băsescu, Radu Pricop, apare în dosarul retrocedărilor. Pricop apare în rechizitoriul procurorilor în cazul lui Horia Georgescu. 
 
Reporterul Antena 3, Ana Maria Roman, a explicat că Pricop a cumprăat titluri de proprietate, în baza cărora a cerut el însuşi despăgubiri. 
 
"Vorbim chiar de dosarul în care Pricop este acuzat de înşelăciune şi de fals, dosar trimis la DNA pentru cercetare. În acest dosar există persoane care au făcut denunţ, printre care şi Dorin Cocoş, care a făcut denunţ împotriva lui Sergiu Diacomatu, care se afla în acel moment la conducerea ANRP, ca adjunct."

Fost director al SRI, în dosarul retrocedărilor
 
Costin Georgescu, fost director al SRI, apare în dosarul retrocedărilor ANRP, într-un denunţ formulat de Vişoiu Gheorghe, un expert evaluator trimis în judecată în dosar.

Georgescu a explicat, la Antena 3, că nu ştie cine este Vişoiu, dar că a avut două dosare la ANRP.

 
"Acest dosar, considerat a fi dosarul "ANRP 2", a fost înregistrat în urmă cu puţin timp la ICCJ. Urmează să se dea un termen în această cauză. Cercetarea a durat aproximativ o lună, timp în care mai multe persoane din comisia de acordare de despăgubiri au fost arestate preventiv, printre care şi şeful ANI."
 
"Sunt trei cazuri pentru care s-ar fi acordat despăgubiri mult mai mari decât cele prevăzute la momentul respectiv de piaţa imobiliară. Au fost, practic, umflate expertizele. Acesta este motivul pentru care mai multe persoane au fost trimise în judeactă, petnru abuz în serviciu", a explicat reporterul Antena 3, Ana Maria Roman.

"Membrii comisiei susţin că nu au acţionat la comandă, ci pur şi simplu că nu au verificat acele dosare de acordare de despăgubiri, pentru că nu ştiau că intră în atribuţiunile lor să verifice cuantumul despăgubirilor."

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi parlamentarii Theodor Nicolescu şi Marko Attila au fost trimişi în judecată, joi, în dosarul în care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie