Antena 3 CNN Politică UPDATE. Senatorul UDMR Tanczos Barna, urmărit penal pentru abuz în serviciu

UPDATE. Senatorul UDMR Tanczos Barna, urmărit penal pentru abuz în serviciu

UPDATE. Senatorul UDMR Tanczos Barna, urmărit penal pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2014   •   13:15
UPDATE - Senatorul UDMR Tanczos Barna este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu retrocedarea unor terenuri ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Băneasa, prejudiciul produs acesteia fiind de aproape 16 milioane lei, potrivit DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că senatorul, care are calitatea de suspect, este urmărit pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (două acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), faptele fiind comise în perioada când acesta era preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

---
 
Senatorul UDMR Tanczos Barna este audiat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie. 
Tanczos Barna a ajuns vineri dimineaţă la DNA, unde a fost citat să se prezinte pentru a da declaraţii într-un dosar de corupţie, potrivit unor surse judiciare.
Senatorul a spus, la intrarea în sediul DNA, că va da mai multe informaţii după ce va sta de vorbă cu procurorii.
 
Tanczos Barna este senator UDMR din 2012, iar din 2010 a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Anterior, Tanczos Barna a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (2007-2009) şi preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului (2005-2007).
 

×
Subiecte în articol: UDMR audiere DNA dosar coruptie declaraţii
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close