Antena 3 CNN Politică UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea a plecat de la Cotroceni, după o discuţie cu Iohannis

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea a plecat de la Cotroceni, după o discuţie cu Iohannis

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea a plecat de la Cotroceni, după o discuţie cu Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2015   •   15:45
UPDATE 16:20: Vicepremierul Gabriel Oprea a plecat de la Palatul Cotroceni, după o discuţie de aproximativ 30 de minute cu preşedintele Klaus Iohannis.


UPDATE 15:30:
Vicepremierul Gabriel Oprea, propus de către premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, să preia interimar postul de prim-ministru, a ajuns la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Gabriel Oprea a ajuns la Palatul Cotroceni luni după-amiază, în jurul orei 15.00.

Vicepremierul Gabriel Oprea a ajuns, luni, la Palatul Victoria. Reporterul Antena 3, Maria Toader, a explicat că încă nu există o decizie privind numirea sa ca premier interimar, urmând ca preşedintele Klaus Iohannis să decidă.
 
"În urmă cu puţin timp a ajuns şi vicepremierul Gabriel Oprea la Guvern, încă nu se ştie ce se va întâmpla cu propunerea lui Victor Ponta pentru ca Oprea să preia poziţia de premier interimar. De altfel, Ponta nu are nicio atribuţie constituţională privind astfel de numiri, preşedintele Klaus Iohannis decide. În acest moment, vicepremierul nu are un program oficial, conform unor surse politice se aşteaptă un decrez prezidenţial de la Cotroceni."
 
Victor Ponta spune că nu se poate vorbi de o autosuspendare, în condiţiile în care Constituţia prevede clar care sunt variantele pe care le au cei din fruntea statului în cazul unor probleme de sănătate. 
 
Cât despre desemnarea lui Gabriel Oprea ca înlocuitor, premierul susţine că este varianta firească în acest caz.
 
Premierul a fost externat, dar este încă în perioada de convalescenţă şi va reveni în fruntea Guvernului cel mai devreme după trei săptămâni. 
 
Victor Ponta a ţinut să precizeze că decizia de a rămâne în Turcia pentru recuperare nu are nicio legătură cu situaţia sa juridică din dosarul penal în care este anchetat. 
 
Premierul susţine că avocatul său a depus la DNA toate documentele medicale doveditoare şi că imediat după revenirea în ţară este pregătit să se prezinte în faţa anchetatorilor dacă va fi solicitat.
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close