Antena 3 CNN Politică UPDATE. Victor Ponta face bilanţul guvernării, la trei ani de la căderea cabinetului MRU

UPDATE. Victor Ponta face bilanţul guvernării, la trei ani de la căderea cabinetului MRU

UPDATE. Victor Ponta face bilanţul guvernării, la trei ani de la căderea cabinetului MRU
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Apr 2015   •   19:15
Victor Ponta a prezentat bilanţul celor trei ani de când este în fruntea guvernului. Social democraţii au marcat trei ani de la căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu şi tot trei ani de la nominalizarea lui Victor Ponta în fruntea executivului. 
 
Astăzi, la Palatul Parlamentului, a avut loc o şedinţă aniversară, în care premierul a prezentat bilanţul acestor trei ani de activitatate. 
 
Au fost invitaţi parlamentarii care au votat acum trei ani moţiunea de cenzură care a dus la schimbarea guvernului şi a condus la instalarea Cabinetului USL. 
 
Şedinţa a avut ca temă "Trei ani de la începutul sfarşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu" şi a început la ora 18. 
 
Premierul a ţinut să mulţumească celor 235 de parlamentari care au contribuit la schimbarea de regim de la acel moment.
 
"Vreau să spun doar câteva cuvinte, că în această seară imaginile sunt mai importante decât cuvinte. În urmă cu exact trei ani, în ziua de vineri, 27 aprilie 2012, o parte dintre cei prezenţi aici, ca parlamentari, ceilalţi ca cetăţeni ai României, am participat în mod activ la un eveniment unic până acum în cei 25 de ani de democraţie - schmbarea democratică, prin moţiune de cenzură, a unei majorităţi parlamentare şi venirea la putere a opoziţiei, cu un program de guvernare pe care îl avem şi astăzi în vigoare, din care ne-am inspirat."
 
"Vreau să mulţumesc tutoror celor care au susţinut acest demers. Am considerat de datoria mea, ca iniţiator al acestui eveniment, să invit pe absolut toţi cei 235 de membri ai Parlamentului, care au votat moţiunea de cenzură. Le mulţumesc. Le mulţumesc şi celor care nu au venit. Sunt foarte mândru că am fost unul dintre cei 235 care am votat această moţiune, la fel cum voi fi mândru întotdeauna pentru votul de la suspendarea preşedintelui. Nu m-am răzgândit. Cel mai important este că schimbarea de atunci nu a fost o întâmplre, ci a venit într-un context social şi politic pe care cred că vi-l puteţi reaminti mult mai bine prin imagini, decât printr-un discurs."


"În ziua de 27 aprilie, pe la ora 18:30, ajunsesem acasă, eram foarte fericit, m-am schimbat să plec să joc baschet. M-a sunat telefonul, mi s-a spus "Bună ziua, domnul preşedinte Ponta, domnul preşedinte Băsescu doreşte să vă invite la Cotroceni". L-am sunat pe Crin şi i-am zis "Crin, Băsescu mă cheamă la Cotroceni". L-am întrebat ce facem dacă Băsescu ne propune să preluăm guvernarea şi a zis "Da. Nu de-asta am creat USL?". Restul lucrurilor sunt publice. Azi se împlinesc trei ani de când am primit mandatul pentru a forma guvernul USL. În final, pentru toţi cei care au participat şi participă şi acum în formula pe care o avem de atunci, PSD, PNL, PLR acum, PC, UNPR, vreau să ştiţi că am făcut multe din lucrurile pe care le-am promis, mai sunt încă multe lucruri, motiv pentru care vă propun să rămânem la guvernare, ca să le terminăm pe toate. Fără a cădea în laudă de sine, vreau să reamintesc o parte din realizările guvernării USL"
 
Premierul a continuat şi a vorbit despre mai multe elemente imortante din programul USL, precum revenirea la salariile şi pensiile de dinainte de tăierile guvernării Boc, scăderea TVA, cota unică, un nou Cod Fiscal, dar şi realizări din domenii ca sănătatea, munca, agricultura, educaţia şi armata. 
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close