Antena 3 CNN Politică Urmează o săptămână de foc pentru scena politică din România

Urmează o săptămână de foc pentru scena politică din România

Urmează o săptămână de foc pentru scena politică din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2014   •   17:20
Începe o săptămână fierbinte pe scena politică. PNL şi PDL intră în linie dreaptă cu întocmirea documentelor pentru înfiinţarea noului partid, liberalii îşi aleg noua conducere după demisia lui Crin Antonescu, iar PSD va decide cum va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. 
 
Va fi o săptămână interesantă şi pentru Traian Băsescu. Preşedintele va avea prima ieşire externă de la izbucnirea uriaşului scandal în care este implicat. 
 
Luni dimineaţă, echipele care negociază fuziunea dintre PNL şi PDL se aşează din nou la masă pentru a bate în cuie statutul viitorului partid. Proiectul este aproape gata, urmând ca în perioada următoare să fie finalizat şi protocolul de funcţionare. PNL şi PDL doresc să întocmească actele până la 1 iulie, pentru a grăbi organizarea congreselor celor două partide în care se va valida fuziunea prin contopire.
 
Până la fuziune, însă, liberalii se ocupă intens şi de bucătăria lor. Sâmbătă, liberalii îşi aleg noua conducere şi validează oficial afilierea cu Partidul Popular European. Klaus Johanis şi Ioan Ghişe sunt candidaţii pentru prima funcţie în PNL, însă nici o posibilă candidatură surpriză a lui Crin Antonescu nu e de trecut cu vederea. 
 
Şi PSD face ultimele pregătiri pentru intrarea în bătălia pentru Cotroceni. Toată floarea pesedistă va cantona în 30 iunie la Orăştie, pentru şedinţa Comitetului Executiv Naţional care va pregăti strategia alegerilor prezidenţiale.
 
Tot săptămâna viitoare, Traian Băsescu va participa la Consiliul European, din 26-27 iunie, fiind prima vizită externă de la izbucnirea scandalului în care este implicat fratele său. Dezvăluirea corupţiei la cel mai înalt nivel s-a rostogolit imediat în presa din întrega lume, motiv pentru care Victor Ponta îi cere din nou mandat pentru reuniunea de la Bruxelles. Cu atât mai mult cu cât ţara noastră are nevoie de credibilitate la un consiliu cu o însemnătate istorică. 
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close