Antena 3 CNN Politică USL a adoptat o rezoluţie prin care îl somează pe Băsescu să apere interesul României, în structurile europene

USL a adoptat o rezoluţie prin care îl somează pe Băsescu să apere interesul României, în structurile europene

USL a adoptat o rezoluţie prin care îl somează pe Băsescu să apere interesul României, în structurile europene
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Noi 2012   •   13:34

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.
   
"Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea pentru toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC). USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a spus că USL, ca formaţiune majoritară de guvernare în acest moment în Parlament şi, foarte posibil, ca viitoare coaliţie de guvernare după 9 decembrie, îi solicită preşedintelui României, Traian Băsescu, şi celorlaţi reprezentanţi - inclusiv lui, ca premier, şi miniştrilor din Cabinetul său - ca în cadrul reuniunilor la care participă să meargă în totalitate pe poziţia exprimată de Comisia Europeană şi de Parlamentul European.
   
"Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României", a spus Ponta.
   

×
Subiecte în articol: premierul victor ponta
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close