Antena 3 CNN Politică USL a prezentat în Cameră moţiunea de cenzură faţă de Guvernul Boc. PDL, convins că moţiunea nu va trece

USL a prezentat în Cameră moţiunea de cenzură faţă de Guvernul Boc. PDL, convins că moţiunea nu va trece

USL a prezentat în Cameră moţiunea de cenzură faţă de Guvernul Boc. PDL, convins că moţiunea nu va trece
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Dec 2011   •   20:43

Moţiunea de cenzură a opoziţiei faţă comasarea alegerilor a fost citită, luni, în faţa Parlamentului. USL contestă în acest fel organizarea în acelaşi timp a alegerilor parlamentare cu cele locale, în anul 2012.

Cei din opoziţie spun că adevărata miză a acestor comasări este, de fapt, fraudarea alegerilor.

Dacă opoziţia va avea 234 de voturi, legea privind comasarea alegerilor nu va mai intra în vigoare, însă dacă nu se va strânge acest număr de voturi, vom avea alegeri comasate.

Joia trecută, Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, pe proiectul de lege privind organizarea alegerilor parlamentare şi locale din anul 2012, în aceeaşi zi.

Documentele iniţiate de opoziţie nu le mai dau emoţii demnitarilor de la putere. Democrat-liberalii sunt convinşi că Executivul condus de Emil Boc nu se află în pericol.

Parlamentarii PDL şi cei ai UNPR nu vor vota moţiuna de cenzură semnată de USL, dar vor fi în sală pentru a asigura cvorumul. Grupul UDMR nu a stabilit încă ce strategie va aborda.

Opoziţia a depus joi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc în cazul legii privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012.

 




×
Subiecte în articol: opozitie alegeri parlamentare voturi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close