Antena 3 CNN Politică USL: Cei 622.000 de cetăţeni cu acte expirate trebuie scăzuţi din cvorum

USL: Cei 622.000 de cetăţeni cu acte expirate trebuie scăzuţi din cvorum

USL: Cei 622.000 de cetăţeni cu acte expirate trebuie scăzuţi din cvorum
Sursa foto: Foto: Mediafax
de L.D.    |    02 Aug 2012   •   20:10

Dan Şova a susţinut, joi, că cei 622.000 de cetăţeni români cu acte expirate trebuie să fie scăzuţi din cvorumul calculat pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, având în vedere că aceştia, deşi au drept de vot, nu şi-l puteau exercita, scrie Mediafax.
   
"Cei 622.000 de cetăţeni care au acte de identitate expirate şi care în mod real nu se puteau prezenta să-şi exercite dreptul de vot nu pot face parte din cvorumul pentru data de 29 iulie", a spus Şova.
   
El a susţinut că aceşti 622.000 de cetăţeni trebuie scăzuţi din cvorum, întrucât "cvorumul se constituie din 50% plus unu din cetăţenii cu drept de vot care pot să îşi exercite acest drept".
   
"Cei 622.000 au acte de identitate expirate. Au drept de vot, dar nu şi-l pot exercita pentru că nu au acte de identitate. Vor trebui scăzuţi din cvorum. Nu poţi să aduni nişte persoane care în mod obiectiv nu pot vota. Au drept de vot, pentru că e legat de cetăţenie, dar nu poţi fi luat în considerare pentru că nu poţi vota decât cu cartea de identitate în mână. Când faci un cvorum, trebuie să calculezi 50% plus unu dintre cei care au drept de vot şi pot să îl şi exercite", a spus Şova.
 

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close