Antena 3 CNN Politică USL cere demisia lui Ialomiţianu: Este incompetent, iresponsabil şi mincinos

USL cere demisia lui Ialomiţianu: Este incompetent, iresponsabil şi mincinos

USL cere demisia lui Ialomiţianu: Este incompetent, iresponsabil şi mincinos
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Dec 2011   •   14:34

USL solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, pe motiv că acesta ar fi minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor, informează Mediafax.

"Uniunea Social Liberală solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, deoarece acesta a minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor" se arată într-un comunicat al USL.
 
USL califică prestaţia ministrului ca fiind una deplorabilă şi îl face pe Ialomiţianu "incompetent, iresponsabil şi mincinos".

"Prin prestaţia deplorabilă avută în ultimele zile, ministrul Ialomiţianu şi-a mai adăugat la profilul său public un nou atribut. În acest moment, domnia sa nu este doar incompetent şi iresponsabil, ci şi mincinos".

Potrivit USL, autorităţile locale, în general, şi Asociaţia Municipiilor din România, în special, nu au solicitat Guvernului majorarea de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi crescute taxele locale şi la nivel local s-au adoptat deja hotărâri prin care taxele nu se vor modifica în 2012 faţă de nivelul din 2011.

"Ministrul Ialomiţianu a încercat să legitimeze printr-o minciună intenţia Guvernului din care face parte de a lovi din nou în populaţie şi de a băga încă o dată mâna în buzunarele românilor" menţionează USL.
   
USL consideră că Guvernul încearcă încă de pe acum să astupe gaura pe care o va crea în buget, în anul 2012, "pe spatele populaţiei, a celor care au fost loviţi din plin de criză şi de incompetenţa actualei puteri".
   
"Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a minţit în faţa întregii ţări. În acest moment, are datoria morală de a-şi prezenta demisia", se mai arată în comunicat.
   
Guvernul a decis, marţi seară, că nu poate fi de acord cu majorarea, anul viitor, a taxelor şi impozitelor locale, după ce, ministrul Finanţelor afirmase anterior că va transmite Guvernului o propunere de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care acestea pot fi majorate.

×
Subiecte în articol: USL comunicat
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close