Antena 3 CNN Politică USL îşi va lansa joi programul de guvernare pentru perioada 2012 - 2016

USL îşi va lansa joi programul de guvernare pentru perioada 2012 - 2016

USL îşi va lansa joi programul de guvernare pentru perioada 2012 - 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    05 Noi 2012   •   14:04

Uniunea Social Liberală îşi va lansa joi programul de guvernare, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Parlamentului, a anunţat premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

„Practic, sunt ideile pe care le-am lansat când eram în opoziţie şi o parte din ele am început să le punem în aplicare în aceste şase luni, fie că vorbim de pensii, de salarii, de reducerea cheltuielilor nejustificate, de furăciunile din cazul băieţilor deştepţi, ale Casei Naţionale de Sănătate, toate celelalte zone de unde PDL-ul practic a ruinat ţara în această perioadă, dar acum avem un program pe patru ani şi o să avem şi majoritatea în Parlament care o să sprijine acest program” a declarat Ponta.

El a mai spus că va prezenta luni acest program în faţa colegilor, cu prilejul reuniunii conducerii USL, urmând ca joi să aibă loc o prezentare oficială a programului pe care USL îl propune pentru perioada 2012 - 2016, dar şi o agendă pe termen lung până în 2019.

„În rest, nu pot să constat decât că adversarii noştri de la PDL sau PP-DD sigur au şi ei propunerile lor, o să le discutăm, o să vedem... Dar în momentul în care îl ai şef de campanie tocmai pe Adriean Videanu, cred că programul lor se numeşte «Să repornim furăciunile în România»", a mai precizat premierul la sediul central al USL.

Potrivit programului de guvernare, în proiectul de buget pe 2013 impactul bugetar al TVA trebuie prezentat foarte clar şi negociat cu partenerii internaţionali ai ţării noastre. Ponta a explicat că, în urma unor studii şi evaluări pe termen scurt, un TVA diferenţiat în acea procedură în care se emite factură de 24% după care, pe baza acelei facturi, producătorul primeşte înapoi 15% în primul rând va scoate la fiscalizare piaţa neagră a produselor agricole, va încuraja producţia internaţională şi va sprijini foarte mult - acele 15 procente - investiţiile în continuare în agricultură.

Primul ministru a adăugat că, în perioada 2012 - 2016, cotele diferenţiate de impozitare pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8 şi 12%, dar că acea cotă principală va rămâne 16%.

„Noi suntem pregătiţi cu candidaţi, cu program şi mai ales cu lucrurile concrete pe care le-am făcut în această perioadă şi pe care vrem să le facem în continuare”, a încheiat Victor Ponta.



×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close