Antena 3 CNN Politică USL: PDL continuă să mintă şi dovedeşte că este incapabilă de dialog, atât cu protestatarii cât şi cu opoziţia politică

USL: PDL continuă să mintă şi dovedeşte că este incapabilă de dialog, atât cu protestatarii cât şi cu opoziţia politică

USL: PDL continuă să mintă şi dovedeşte că este incapabilă de dialog, atât cu protestatarii cât şi cu opoziţia politică
22 Ian 2012   •   16:32

USL susţine că PDL continuă să mintă şi că democrat-liberalii nu sunt capabili de dialog, nici cu opoziţia, nici cu oamenii din stradă.

"Uniunea Social Liberală constantă, cu regret, că Partidul Democrat Liberal îşi dovedeşte pe mai departe incapacitatea de a dialoga atât cu protestatarii, cât şi cu opoziţia politică. Atacurile mincinoase lansate în aceste zile de către PDL la adresa opoziţiei arată în mod clar că actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă, pentru a reinstaura un climat de normalitate în România", se arată într-un comunicat al USL.

Uniunea Social Liberală arată că nu a cerut şi nu va cere niciodată sancţionarea României la nivelul Uniunii Europene.

"Dimpotrivă, vom continua să informăm instituţiile europene cu privire la gravele derapaje din România, pentru că încălcările repetate ale legilor şi ale Constituţiei trebuie să fie aduse la cunoştinţa partenerilor noştri europeni", susţine USL.

De asemenea, USL cere PDL să nu mai jignească românii care ies în majoritatea oraşelor în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului.

"Românii transmit, în aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui să ţinem cu toţii cont - fie că suntem în opoziţie fie la putere. Românii cer schimbare, un alt guvern şi alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisă, mai corectă şi cu mai mult bun-simţ. Remarcăm însă, cu regret, că PDL continuă să critice protestatarii pentru că ar afecta imaginea şi credibilitatea României. PDL nu vrea să accepte faptul că românii nu mai doresc această guvernare coruptă şi incompententă şi nici să le redea acestora dreptul de a-şi alege conducătorii. Semnalul oamenilor ieşiţi în stradă este clar, dar PDL îl respinge cu dispreţ", se mai arată în comunicat.

USL consideră "inoportună şi iresponsabilă intervenţia lui Theodor Stolojan de astăzi, care a fost scos în public, la comandă, pentru a propaga aceleaşi teme diversioniste pe care puterea le foloseşte cu iluzia că se poate salva".

"Uniunea Social Liberală consideră că relansarea încrederii în România nu este dată de oprirea protestelor paşnice, ci de înlocuirea actualului guvern! Ca atare, nu putem constata decât validitatea solicitărilor cetăţenilor, pe care USL le susţine în mod categoric: demisia acestuia guvern, instalarea unui guvern de profesionişti neangajaţi politic şi demararea cât mai rapidă a procedurilor în vederea organizării de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lăsaţi să îşi aleagă destinul, fără ca acesta să le fie dictat de preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc sau Elena Udrea", se mai arată în comunicat.

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul "toxic", prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

Stolojan a afirmat că, în contextul înrăutiţirii prognozelor economice în special pentru ţările din zona Euro, radicalizarea discursului politic în ţară, în special pe teme economice, poate duce la decredibilizarea României pe pieţele financiare internaţionale.

"Acest mesaj toxic pe care liderii opoziţiei, domnii Ponta şi Antonescu, îl transmit în ţară şi în afara ţării cu privire la aşa-zisa distrugere treptată şi sistematică a mecanismelor democratice în România, punând în discuţie şi aplicarea articolului 7 din Tratatul european, care prevede sancţiuni până la blocarea dreptului de vot în Consiliul European şi blocarea unor fonduri, este un mesaj antiromânesc şi dăunător în totalitate situaţiei României", a declarat eurodeputatul PDL.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close