Antena 3 CNN Politică USL prezintă programul economic. Reducerea TVA şi CAS printre obiectivele principale

USL prezintă programul economic. Reducerea TVA şi CAS printre obiectivele principale

USL prezintă programul economic. Reducerea TVA şi CAS printre obiectivele principale
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Mai 2011   •   14:16

Uniunea Social Liberală a prezentat viziunea alianţei politice pentru relansarea economiei. Programul ar putea deveni un punct principal al programului de guvernare dacă USL ar accede la putere.

Uniunea Social Liberală propune reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajatori şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, anume, o cotă de 8% pentru salarii de până la 800 de lei, de 12% pentru cele de până la 1.600 de lei şi de 16% pentru veniturile care depăşesc 16.000 de lei.

În programul economic se arată că păstrarea plafonului de 16% şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale,ar putea facilita, după patru ani de mandat, revenirea TVA la nivelul de 19%. În ceea ce priveşte TVA aplicat la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume proaspete, unde din 24% producătorii îşi vor putea deduce 15%.

Crearea de noi locuri de muncă se va face, conform programului USL, prin reducerea CAS şi zero taxe pentru angajarea în regim part-time pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor peste 55 ani.

Pentru stimularea sectorului privat, USL propune o Agenţie pentru programele naţionale de investiţii, atragerea de investiţii din ţările emergente şi capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri.

 



Vezi ce prevede Viziunea economică USL în documentul ataşat.





×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close