Antena 3 CNN Politică USL: Solicităm preşedintelui Băsescu să prezinte public mandatul cu care va participa la Consiliul European

USL: Solicităm preşedintelui Băsescu să prezinte public mandatul cu care va participa la Consiliul European

USL: Solicităm preşedintelui Băsescu să prezinte public mandatul cu care va participa la Consiliul European
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Dec 2011   •   15:33

Preşedintele Traian Băsescu este solicitat de către USL să prezinte public mandatul cu care va participa la Consiliul European, care va avea loc la Bruxelles, pe 8-9 decembrie, informează Mediafax.

Liderul PSD Victor Ponta îi cere lui Băsescu să prezinte şi consecinţele, pentru România, ale votului pe care şi-l va exprima la Bruxelles.

"În numele USL, solicităm preşedintelui Traian Băsescu să prezinte public - nu nouă opoziţiei, probabil şi Guvernului şi Parlamentului şi opiniei publice - cu ce mandat domnia sa va participa la Consiliul European care va avea loc pe 8-9 decembrie. Este un Consiliu European esenţial pentru toată Europa, e vorba despre schimbarea tratatelor privind UE, despre viitorul ţărilor care sunt în zona Euro şi a celor care sunt în afara zonei Euro", a spus Ponta.

Traian Băsescu este singurul şef de stat care participă la Consiliul European fără premier şi fără a avea niciun fel de mandat public pentru a vota în numele României.
   
Ponta îi solicită lui Traian Băsescu să se comporte "responsabil" şi să prezinte care sunt implicaţiile pentru România ale propunerilor făcute în cadrul consiliului.

"Orice şef de stat responsabil, ceea ce Traian Băsescu nu este, trebuie să-şi informze propriul popor ce se va discuta şi ce înseamnă pentru România. (...) Sunt probleme serioase pe care eu cred că Traian Băsescu, din păcate, nici măcar nu le stăpâneşte. El nu ştie exact despre ce e vorba. Se duce şi votează cu cei de la putere acum în UE pentru ca doamna Merkel şi domnul Sarkozy să nu-l întrebe cum stăm cu criteriile democratice, cu mutarea alegerilor, cu încălcarea libertărţii presei. Se duce şi votează orice fără a explica poporului român care sunt consecinţele pe termen mediu şi lung", a acuzat Ponta.

El a arătat că opoziţia este dispusă la dialog pe tema mandatului României la Consiliul European dacă va exista o invitaţie în acest sens din partea şefului statului sau a premierului.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close