Antena 3 CNN Politică USL vrea alegeri parlamentare în octombrie. Hrebenciuc: Data alegerilor se poate face prin ordonanţă

USL vrea alegeri parlamentare în octombrie. Hrebenciuc: Data alegerilor se poate face prin ordonanţă

USL vrea alegeri parlamentare în octombrie. Hrebenciuc: Data alegerilor se poate face prin ordonanţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Mai 2012   •   18:23

Alegerile parlamentare ar putea avea loc în luna octombrie. Varianta a fost lansată, marţi, de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc. Propunerea este susţinută şi de liderul PNL, Crin Antonescu.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc spune că ar fi bine ca parlamentarele să aibă loc în octombrie, pentru că, dacă ar rămâne în noiembrie, noul Guvern ar trebui să fie votat de Sfântul Nicolae şi a arătat că stabilirea datei alegerilor s-ar putea face prin Ordonanţă.

Hrebenciuc a precizat că aceasta este propunerea sa şi nu a fost discutată în USL.

"Ultimele alegeri au avut mereu loc la sfârşitul lunii noiembrie şi Guvernul s-a constituit tot timpul între Crăciun şi Anul Nou, în plină iarnă şi de data asta ar trebui să votăm, după Constituţie, de Sfântul Nicolae. Vă daţi seama cam ce atmosferă ar fi şi ce ar însemna votul. Oricum, este o chestiune la care, la un moment dat, în România ar trebui să ne hotărâm, să stabilim o lună fixă şi o dată fixă astfel încât să ştim că în luna octombrie din patru în patru ani, în prima duminică sau a doua, vor avea loc alegeri generale", a explicat Hrebenciu, potrivit Mediafax.

El a arătat că în Constituţie se prevede că finalizarea mandatelor de parlamentari are loc la patru ani. "Într-adevăr, ne ţine în loc o intrepretare a Constituţiei pe care sper ca, împreună, toate partidele, să o depăşim. Aceea cu finalitatea mandatelor la patru ani. Aici este chestiunea, să interpretăm acest la patru ani", a adăugat Hrebenciuc.




×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close