Antena 3 CNN Politică USL vrea guvern de tehnocraţi. Află cum a reacţionat Băsescu, la întâlnirea cu opoziţia

USL vrea guvern de tehnocraţi. Află cum a reacţionat Băsescu, la întâlnirea cu opoziţia

USL vrea guvern de tehnocraţi. Află cum a reacţionat Băsescu, la întâlnirea cu opoziţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Dec 2011   •   15:17

Opoziţia a reiterat, miercuri, nevoia de a avea un guvern de tehnocraţi, exprimând această idee în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu şi la care presa nu a avut acces. Consultările dintre liderii USL şi preşedintele Traian Băsecu s-au încheiat în cursul după-amiezii.

"Am revenit cu propunerea că avem nevoie de un guvern de tehnocraţi", a declarat Victor Ponta, la ieşirea de la consultări. Traian Băsescu "nu a respins ideea", dar a spus că "nu poate să îl demită pe Boc. E un preşedinte nervos, plictisit, cred că nu avea chef de consultări cu nimeni", a mai spus Victor Ponta.

Iată declaraţia completă a lui Victor Ponta

 


Preşedintele PC, Daniel Constantin, nu susţine ideea unui parlament unicameral. "Am reiterat ideea că nu suntem de acord cu un parlament unicameral", a declarat Daniel Constantin, co-preşedinte USL, la ieşirea de la întâlnirea cu preşedintele Băsescu.

Iată declaraţia completă a lui Daniel Constantin

 


La rândul său, Crin Antonescu a precizat că i-a spus preşedintelui Traian Băsescu faptul că statul român este mai clientelar şi mai corupt decât a fost vreodată.

"În România s-a realizat doar austeritate împotriva tuturor categoriilor de bugetari, împotriva întreprinzătorilor care nu cotizează, împotriva salariaţilor din mediul privat, dar nu a început încă, şi nici nu dă vreun semn să înceapă austeritatea împotriva hoţilor, clienţilor, tuturor preferaţilor şi paraziţilor acestui regim pe care domnia sa îl conduce. Din acest punct de vedere, cel mai potrivit partener de discuţii pe aceste teme", a spus Antonescu.

Iată declaraţia completă a lui Crin Antonescu
 

Toţi cei trei lideri ai opoziţiei au declarat că a fost decizia gazdelor ca presa să nu aibă acces la această întâlnire. Ei au vorbit despre o atitudine grosolană pe care preşedintele Traian Băsescu a avut-o în deschiderea acestor consultări.

"Din poziţia sa de şef de stat, cred că preşedintele ar fi trebuit să aibă altă abordare", a precizat Daniel Constantin.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close