Antena 3 CNN Politică USL vrea scoaterea pragului de prezenţă de la referendum şi două zile de vot

USL vrea scoaterea pragului de prezenţă de la referendum şi două zile de vot

USL vrea scoaterea pragului de prezenţă de la referendum şi două zile de vot
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Iul 2012   •   14:37

Uniunea Social-Liberală vrea eliminarea pragului de prezenţă de 50% plus 1, de la legea referendumului de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dar şi desfăşurarea votului pe parcursul a două zile. Propunerile au fost făcute marţi, în comisiile juridice.

"S-au propus câteva amendamente la legea referendumului, care ţin de o mai bună tehnică legislativă. Colegii mei s-au pronunţat ca referendumul să se desfăşoare pe parcursul a două zile - sâmbătă şi duminică -, dar propunerea a fost respinsă de majoritatea membrilor comisiei juridice.

De asemenea, colegii au mai propus ca pragul de 50% plus 1 să fie eliminat, dar a căzut la vot şi această propunere", a declarat, marţi, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă.

Miercuri, în plenul Senatului, raportul va fi înaintat raportul comisiei juridice cu amendamentele respinse, iar plenul va avea decizia finală.

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, a spus că, după părerea lui, n-ar trebui sa se ţină cont de acest prag, având în vedere că nu vine populaţia nu va veni în numă mare şi, astfel, referendumul nu are sens.

 
"Cred că e un exces, o frână în consultarea populaţiei, practic descurajezi folosirea referendumului ca mijloc de consultare a populaţiei", susţine Greblă.











×
Subiecte în articol: USL referendum Legea referendumului
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close