Antena 3 CNN Politică USR anunță moțiune simplă la adresa Ministrului Justiției

USR anunță moțiune simplă la adresa Ministrului Justiției

USR anunță moțiune simplă la adresa Ministrului Justiției
19 Ian 2017   •   17:46

USR anunță moțiune simplă la adresa Ministrului Justiției, Florin Iordache, după scandalul legat de cele două proiecte normative privind grațierea și modificarea Codului Penal și de Procedură penală. Este prima moțiune simplă la adresa unui ministru, din noua Legislatură, scrie Libertatea.

USR consideră inacceptabilă promovarea de către Ministerul Justiţiei a celor două proiecte de ordonanţe de urgenţă care legiferează în domenii fundamentale pentru statul de drept şi consideră că Ministerul Justiţiei a eşuat în încercarea de a justifica urgenţa reglementării cuprinse în cele două proiecte, a anunțat formațiunea, într-un comunicat de presă.

De asemenea, USR va înainta un memoriu Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care va arăta de ce proiectele celor două ordonanţe de urgenţă urmăresc interesele unor persoane care deţin sau au deţinut funcţii publice şi nu pe cele ale societăţii, care are nevoie de limitarea fenomenului corupţiei.

”Considerăm că PSD se foloseşte abuziv de situaţia populaţiei penitenciare pentru a cărei rezolvare durabilă are instrumente administrative, prin convertirea unor spaţii dezafectate- precum foste cazărmi- în închisori, sau legislative, cu iniţierea unei dezbateri publice privind reforma sistemului penitenciar. USR este deschis să preia iniţiative din societatea civilă cu acest scop”, mai spun cei de la Uniunea Salvați România.

Potrivit parlamentarilor USR., urgenţa nu este justificată în niciun fel nici în cazul proiectului de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală.

”În cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, există discuţii în curs pentru lămurirea şi modificarea unora dintre articolele ce fac obiectul proiectului de OUG. Considerăm ca este democratic ca acest demers, de modificare a celor două coduri, să fie lăsat Parlamentului, oferind posibilitatea exprimării unor poziţii avizate din partea tuturor organismelor implicate în procesul de justiţie, a partidelor, a mediului academic şi din partea societăţii civile”, mai anunță USR.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close