Antena 3 CNN Politică USR, despre discursul preşedintelui Klaus Iohannis din Parlament: „A făcut un apel firesc la echilibru şi decenţă”

USR, despre discursul preşedintelui Klaus Iohannis din Parlament: „A făcut un apel firesc la echilibru şi decenţă”

USR, despre discursul preşedintelui Klaus Iohannis din Parlament: „A făcut un apel firesc la echilibru şi decenţă”
Sursa foto: Foto: Facebook
07 Feb 2017   •   14:52

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, a declarat marţi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la "echilibru şi la decenţă" în mesajul său adresat Parlamentului.

"Preşedintele a venit şi a făcut un apel firesc la echilibru şi decenţă, transmiţând Parlamentului României, majorităţii şi Guvernului - care, mă rog, nu a considerat necesar să participe - mesajul explicit că, în acest moment, pentru România este fundamental echilibrul şi în acest moment partidul de guvernământ, PSD, este în poziţia şi are obligaţia de a găsi o variantă echilibrată pentru reaşezarea ţării într-o matcă de credibilitate. Actualul Guvern suferă de o lipsă de încredere care pe termen mediu şi lung poate să devină o problemă majoră a României. Ceea ce a solicitat preşedintele în mod decent este să spună majorităţii că este necesar un gest asumat pentru ceea ce s-a întâmplat în această săptămână în România. Asumarea acestui gest nu poate să constea doar în demisia domnului Iordache şi, de asemenea, în mod firesc, preşedintele a admis că alegerile anticipate ar fi probabil o tragedie pentru România acum", a afirmat Barna, la Parlament.

El a adăugat că gestul parlamentarilor PSD de a părăsi sala de plen în timpul discursului preşedintelui arată că majoritatea nu înţelege "gravitatea" situaţiei.

"Este un gest care arată că, din păcate, majoritatea continuă să nu înţeleagă gravitatea situaţiei în care a fost târâtă ţara. Decizia de a părăsi sala în condiţiile în care mesajul preşedintelui era unul care le spunea: Guvernaţi! Instituţiile statului şi societatea vă recunosc acest drept!. La solicitarea preşedintelui de a guverna, PSD-ul a decis să părăsească sala", a spus parlamentarul USR.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: parlament USR Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close