Antena 3 CNN Politică Nume complet neașteptate! Cine vor fi candidații USR-PLUS la Primăria Capitalei! (SURSE)

Nume complet neașteptate! Cine vor fi candidații USR-PLUS la Primăria Capitalei! (SURSE)

Președintele USR București, Claudiu Năsui, a anunțat, vineri seară, că USRPLUS și PNL vor avea candidaturi comune la București. Deputatul sugerează că nu a fost ușor să se ajungă la acest acord, dar că în acest fel Capitala va avea un viitor fără PSD.

Nume complet neașteptate! Cine vor fi candidații USR-PLUS la Primăria Capitalei! (SURSE)
Sursa foto: Facebook/ Claudiu Năsui
de Gabriel Dano    |    01 Aug 2020   •   09:30

Claudiu Năsui a scris pe Facebook în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma negocierilor cu PNL, că discuțiile nu au fost ușoare.

”A ieșit fum alb. Avem candidaturi comune la București. Bucureștiul va avea un viitor fără PSD. Nu a fost ușor. Am reușit să avem candidați comuni ireproșabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în fața electoratului”, a spus deputatul USR.

Claudiu Năsui a postat și o fotografie de la negocierile cu PNL. În imaginie apar liderul USR, Dan Barna, și președintele PNL, Ludovic Orban.

Lista candidaților comuni PNL-USR-PLUS pentru București.

Primăria Capitalei - Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

Potrivit jurnalistului Andrei Zachmann, Dan Barna a negociat dur și bine și a obținut Sectorul 1 pentru Clotilde și Sectorul 2 pentru Radu Mihaiu

"Dacă Radu Mihaiu câștigă S2, Dan Barna le închide definitiv gura susținătorilor Anei Ciceală. Practic, tabăra nicușoristă din USR va fi nimicită. Dacă Mihaiu nu câștigă, va fi un nou scandal intern, dar Barna e deja tăbăcit.

PLUS n-a existat la negocieri, dar a obținut autonomie pentru viitorul viceprimar Vlad Voiculescu. Practic, Voiculescu va fi primarul general USR-PLUS, care va încerca să-l anihileze pe Nicușor Dan.

PNL, prin sacrificarea candidaților DC Popescu și Dan Croitoru, a scăpat de suspiciunile de blat cu PSD și devine credibil în București.

Nicușor Dan e marele pierzător al negocierilor. Fără PMP în alianță, Traian Băsescu va rupe consistent - și poate decisiv - din voturile lui Nicușor Dan, mai ales pe fondul unei prezențe scăzute la vot. Rămâne de văzut dacă Băsescu chiar va candida și, de asemenea, pe cine va arunca Ponta în cursă pentru a rupe din voturile Gabrielei Firea. Observați că vechii rivali Băsescu și Ponta vor decide, cumva, primarul general.

Varianta optimistă: USR câștigă S1 și S2. PNL ia S5 și S6.
Varianta pesimistă: Dreapta ia doar S1, în rest pierde pe linie", scrie Andrei Zachmann, într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui PNL
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close