Antena 3 CNN Politică Va mai CONDUCE Ponta PSD după alegerile din primăvară? Sociolog: 100% va rămâne preşedinte, dacă va mai fi PREMIER la congres

Va mai CONDUCE Ponta PSD după alegerile din primăvară? Sociolog: 100% va rămâne preşedinte, dacă va mai fi PREMIER la congres

Va mai CONDUCE Ponta PSD după alegerile din primăvară? Sociolog: 100% va rămâne preşedinte, dacă va mai fi PREMIER la congres
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    04 Ian 2015   •   21:33
Premierul Victor Ponta are toate şansele să rămână preşedinte al PSD la alegerile care vor avea loc în această primăvară, sunt de părere sociologii.
 
De asemenea, un sondaj IRES arată că Ponta şi Dragnea ar fi reuşit să convingă aproape jumătate dintre români că vor reuşi să reformeze PSD. 
 
Întrebat dacă Victor Ponta va rămâne preşedinte al PSD, sociologul Marius Pieleanu a punctat: "Sută la sută va rămâne preşedinte, dacă va fi la congres şi premierul României. Va avea cele mai mari şanse, de sută la sută, să fie din nou ales preşedinte al PSD".
 
În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD să fie condus de un alt social-democrat, Pieleanu nu dă mari şanse fostului purtător de cuvânt, care şi-ar dori funcţia de preşedinte al formaţiunii.
 
"Va fi o bătălie cu mai mulţi candidaţi, dar cele mai mari şanse le va avea Ponta, că e şi premier. Cătălin Ivan e bun vorbitor, dar mi-e teamă că rezultatele electorale ale lui nu-l recomandă, a avut cele mai proaste rezultate ale PSD din Bucureşti", a comentat sociologul Marius Pieleanu, duminică, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

În primăvară vor avea loc alegeri în PSD. Un sondaj recent al IRES arată că Ponta şi Dragnea ar fi reuşit să convingă 46% dintre români că vor reuşi să reformeze PSD. 
 
Doar 33% dintre români au îndoieli că proiectul acesta va reuşi. Totuşi, se anunţă un congres agitat, cu mai mulţi candidaţi la preşedinţia partidului.
 
Este anul în care Victor Ponta are de luptat şi pentru şefia Guvernului, şi pentru şefia PSD.  

În prima jumătate a anului, s-ar putea naşte un nou partid de stânga, înfiinţat de prietenul lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, care a demisionat din PSD.
 
UNPR ar putea părăsi majoritatea guvernamentală. Sunt deja voci în partid care spun că formaţiunea politică ar trebui să candideze pe liste proprii la alegerile din 2016 şi că nu ar trebui să evite întâlnirile cu PNL.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close