Antena 3 CNN Politică Văcăroiu, campionul cadourilor primite de senatori

Văcăroiu, campionul cadourilor primite de senatori

 Văcăroiu, campionul cadourilor primite de senatori
04 Ian 2009   •   11:00

Actualul preşedinte al curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu conduce topul demnitarilor asupra cărora a curs în anul 2008 cu daruri de protocol. În postura de preşedinte al senatului, Văcăroiu a primit 28 de astfel de cadouri. Spre comparaţie, Doru Ioan Tărăcilă, fost vicepreşedinte alace, a tei camerre legislative, a primit doar patru cadouri de acest gen.
Lista bunurilor primite de Văcăroiu, publicată pe pagina de internet a Senatului, numără mai multe obiecte de artă: tablouri, sculpturi, obiecte din sticlă, covoare lucrate manual, dar şi mici gadget-uri, precum un multiplayer MP4 marca Aigo, în valoare de 193 de euro.
Nu lipsesc nici darurile religioase, cum ar fi ? o cădelniţă pentru ars tămâie cu capac şi mâner având diametrul cupei de 7 cm şi înălţimea de 24 cm şi un obiect decorativ în formă de vârf de minaret având diametrul cupolei de 7 cm şi înălţimea de 32 cm, amândouă confecţionate din argint cizelat, cu motive florale?. Artefactul religios a fost evaluat la 292 de euro, sumă din care Văcăroiu a trebuit să suporte diferenţa de 92 de euro pentru a păstra acest obiect.
Potrivit legii, bunurile evaluate la mai puţin de 200 de euro, primite de demnitari cu titlu de cadou în cadrul unor acţiuni de protocol, pot fi păstrate. În cazul în care valoarea cadoului depăşeşte 200 de euro, darul poate fi însuşit cu plata diferenţei până la suma la care a fost evaluat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolae Vacaroiu Senat
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close