Antena 3 CNN Politică Vadim, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: "Noi nu vom ceda la forţă, vom răspunde cu forţa" (VIDEO)

Vadim, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: "Noi nu vom ceda la forţă, vom răspunde cu forţa" (VIDEO)

Vadim, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: "Noi nu vom ceda la forţă, vom răspunde cu forţa"  (VIDEO)
Sursa foto: Vadim
04 Sep 2009   •   14:16

Maghiarii din Harghita şi Covasna se pregătesc să facă un pas important spre autonomia Ţinutului Secuiesc, după cum anunţă Consiliul Naţional Secuiesc. O primă hartă a fost deja tipărită în 1.500 de exemplare, iar aleşii locali din zonă se pregătesc să adopte imnul, drapelul şi stema Ţinutului Secuiesc.

Anunţul nu l-a lăsat indiferent pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Într-o conferinţă de presă, acesta a declarat că planul de autonomie al secuilor "ne-a prins într-un moment de mare slăbiciune statală".

Pentru combaterea planului, C.V. Tudor propune convocarea într-o sesiune extraordinară a parlamentului, dar şi "scoaterea în afara legii a celor care întreţin un asemenea focar de infecţie politică ce poate compromite proiectul Uniunii Europene".

"Noi nu vom ceda la forţă, vom răspunde cu forţa", a mai declarat liderul PRM.

C.V. TUDOR, DESPRE AUTONOMIA ŢINUTULUI SECUIESC


Reprezentanţii Consiliului Naţional Secuiesc vor participa, sâmbătă, la Marea Adunare a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc. Pentru această adunare, conducerea CNS are pregătite şase proiecte de hotărâri care să fie votate de aleşii secuimii.

Proiectele vizează adoptarea imnului, a drapelului, a statutului, a stemei şi a semnului distinctiv regional ale Ţinutului Secuiesc.

Traian Băsescu, huiduit pentru declaraţii despre autonomie

Declaraţiile despre autonomie nu au fost primite cu succes nici de "fanii" lui Traian Băsescu.

În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, şeful statului a fost huiduit la Tuşnad, unde a vizitat Universitatea de Vară "Tusvanyos". Aflat în prezidiu alături de fostul premier ungar Viktor Orban şi de europarlamentarul UDMR Laszlo Tokes, Băsescu a fost fluierat de participanţii la o dezbatere atunci când a adus vorba în discursul său despre autonomia locală.

Preşedintele susţinea atunci că aceasta este necesară, dar că trebuie să fie la fel "la Odorhei şi la Tulcea". Supărarea celor prezenţi a fost şi mai mare când preşedintele a citat din Constituţie despre caracterul naţional, suveran şi independent al României.


TRAIAN BĂSESCU, HUIDUIT LA TUŞNAD




Antena3.ro




×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close