Antena 3 CNN Politică Vadim Tudor: Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică?

Vadim Tudor: Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică?

Vadim Tudor: Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică?
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Oct 2011   •   18:23
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a reproşat Mitropolitului Ardealului, după slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, că l-a lăsat pe preşedintele Traian Băsescu să vorbească din Catedrala Ortodoxă.

„I-am zis lui Laurenţiu (Mitropolitul Ardealului), să nu vă mai văd în faţa ochilor! Compromiteţi Biserica Ortodoxă Română, o puneţi la picioarele cuiva care închide şcolile lui Andrei Şaguna. Băsescu închide şcoli, omoară oameni şi vorbeşte în biserica creştină”, a declarat Vadim Tudor.

Liderul PRM a acuzat conducere Bisericii Ortodoxe Române că l-a ajutat pe preşedintele Traian Băsescu să îşi facă imagine, prin faptul că şeful statului a luat cuvântul în biserică, prilej cu care l-a omagiat pe Mitropolitul Andrei Şaguna, canonizat sâmbătă.
 


„Ca doctor în istorie vă pot spune că sunt expert în viaţa şi opera lui Şaguna. Am documente originale semnate de acest martir. Merta să fie trecut în rândul sfinţilor. Dar s-a făcut un troc, bănuiesc, electoral, astfel nu îmi explic de ce s-a dat o loitură la urmă, drepţilor credincioşi. Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică? El nu mai poate să vorbească în lume şi s-a refugiat aici. Nimeni din politicieni nu trebuia să vorbească. În biserică nu trebuie să vorbească oameni politici, ci oamenii lui Dumnezeu. Noi am venit în campanie electorală?” a declarat Vadim Tudor.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close