Antena 3 CNN Politică Vadim Tudor, după audierile privind evacuarea PRM: "Nu mai cred în justiţia română"

Vadim Tudor, după audierile privind evacuarea PRM: "Nu mai cred în justiţia română"

Vadim Tudor, după audierile privind evacuarea PRM: "Nu mai cred în justiţia română"
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Ian 2011   •   10:42

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost citat pentru audieri în dosarul privind evacuarea sediului din strada Emile Zola. Procurorii Parchetului General au început deja urmărirea penală pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti în cazul liderului PRM.

Corneliu Vadim Tudor a ajuns la sediul PICCJ la ora 10:30, însoţit de vicepreşedinţii PRM Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu, precum şi de avocatul Mariana Ştefan. Liderul PRM a ieşit de la audieri după aproximativ o oră şi jumătate.

La ieşirea din sediul Parchetului, Corneliu Vadim Tudor a declarat că nu mai crede în justiţia română, catalogând instituţia drept "cea mai coruptă din România".

"Este justiţia unui stat de tip mafiot. România a ajuns oaia neagră a Europei din cauza infractorului naţional Traian Băsescu", a spus C.V. Tudor.

Vadim Tudor, la ieşirea de la audieri


Preşedintele PRM susţine că procesul care i-a fost intentat este unul "dirijat politic în dublu scop". Unul dintre acestea, susţine Vadim Tudor, este dezintegrarea Partidului România Mare, lăsat deja fără mandate în Parlament.

Un alt motiv invocat de liderul PRM îl constituie desfiinţarea ziarului "Tricolorul". Site-ul ziarului, susţine C.V. Tudor, nu mai poate fi accesat de "trei zile şi trei nopţi", liderul PRM acuzând un presupus "atac informatic".

"Un atac informatic fără precedent defăşoară STS-ul al lui Marcel Opriş împotriva Ziarului Tricolorul, de trei zile şi trei nopţi. Serverul nostru este în Luxemburg. Specialiştii noştri lucrează să poată citi lumea ziarul. Îl deranjează la culme, mai ales de acum trei zile, de când am publicat acel memoriu către comunitatea internaţională despre regimul de tip nazist. Nu credeam să se ajungă în România mileniului 3 creştin la asalturi poliţieneşti la miezul nopţii, cu peste 100 de poliţişti şi agenţi secreţi ai SRI", a spus liderul PRM.

Corneliu Vadim Tudor a mai precizat că deţine o casetă filmată cu un telefon mobil după ora 23:00 în ziua evacuării sediului PRM. Potrivit europarlamentarului, în imaginile surprinse se poate observa cum autorităţile brutalizează femeile aflate în clădire.

"Din păcate pentru Traian Băsescu şi ciuma portocalie care au ticăloşit România, avem o casetă filmată cu un telefon mobil. Ce n-ar da ei să nu existe această dovadă! Dar o avem. Filmată de o tânără - nici eu n-am ştiut de această casetă - după orele 11 noaptea, când în biroul meu au pătruns zeci de poliţişti şi agenţi în civil şi au brutalizat femeile. Le-au sucit mâinile la spate, le-au ridicat cu scaunul. Au fost ţipete de groază acolo", a mai spus Vadim Tudor.

În urma incidentului din 4 ianuarie, procurorii au început urmărirea penală a preşedintelui PRM. Acesta este acuzat de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în dosarul în care procurorii s-au sesizat din oficu privind evacuarea sediului PRM.

Conform unui comunicat al Parchetului, transmis miercuri, poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti.

Totodată, potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început în dimineaţa zilei de 4 ianuarie, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursul nopţii. În timpul acţiunii, Corneliu Vadim Tudor a refuzat să părăsească sediul, adresând mai multe injurii poliţiştilor şi executorului judecătoresc. Liderul PRM susţine că actele în baza cărora s-a decis evacuarea sediului sunt false.

×
Subiecte în articol: Corneliu Vadim Tudor audieri Parchet sediu PRM
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close