Antena 3 CNN Politică Valentin Stan, despre cazul Oprea: PSD este mort, îngropat şi fără parastas

Valentin Stan, despre cazul Oprea: PSD este mort, îngropat şi fără parastas

Valentin Stan, despre cazul Oprea: PSD este mort, îngropat şi fără parastas
11 Ian 2009   •   22:52

Gabriel Oprea a declarat, sâmbătă dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că numirile secretarilor de stat din cadrul Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au făcut pe criterii politice, dar ţinând cont de profesionalism.
"Numirile în funcţii de secretari de stat au fost făcute pe criterii politice, ţinând cont în primul rând de experienţa profesională, probitatea morală a celor ce vor ocupa aceste posturi, precum şi de performanţele politice ale organizaţiilor lor. Toţi cei numiţi în aceste funcţii sunt profesionişti şi oameni cu experienţă", spunea acesta.
Invitat, duminică, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Sinteza Zilei, analistul Valentin Stan a declarat că din declaraţiile lui Oprea reiese că destructurarea PSD nu începe, ci s-a încheiat. "PSD este mort, îngropat şi fără parastas", a declarat Valentin Stan.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a acţionat unilateral şi în afara disciplinei de partid prin numirile făcute la minister, inclusiv cea a lui Virgil Ardelean la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Liderul social democrat a precizat chiar că Biroul Politic Naţional al partidului se va reuni luni pentru decizii disciplinare în acest caz.
Surse din Partidul Social Democrat au declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că, la şedinţa de luni a Biroului Politic al PSD, este posibil ca ministrul social democrat al Administraţiei şi Internelor să rămână fără sprijin politic şi ar putea fi decisă chiar excluderea lui din partid.
Sistarea livrărilor de gaze ruseşti către Europa, via Ucraina, a fost un alt subiect dezbătut pe larg în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.
Referitor la oferta propusă României de către premierul rus, Vladimir Putin, privind vânzarea gazelor naturale necesare Ucrainei pe un an, analistul Radu Tudor susţine că oferta respectivă reprezintă "umilirea în public a României".
Vladimir Putin declara atunci că "tot volumul de gaz rusesc de care Ucraina are nevoie într-un an de zile, suntem dispuşi să-l vindem companiei de stat din România. Şi după aceea să-l vindeţi, mai departe, Ucrainei".

Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close