Antena 3 CNN Politică Valer Dorneanu, candidatul PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională

Valer Dorneanu, candidatul PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională

Valer Dorneanu, candidatul PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională
Sursa foto: Valer Dorneanu
17 Mai 2010   •   13:49

BPN al PSD a aprobat luni desemnarea lui Valer Dorneanu drept candidat din partea partidului pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a anunţat liderul social-democrat Victor Ponta.Preşedintele PSD a precizat, totodată, că s-a aprobat şi solicitarea unor ONG-uri privind parcurgerea, de către candidat, a unei anumite proceduri de verificare.
"Vă anunţ că am primit scrisoarea unui grup de organizaţii neguvernamentale, care ne-au cerut ca, în desemnarea candidatului nostru ca judecător la Curtea Constituţioanlă, să acceptăm o anumită procedură. Am aprobat. Am aprobat şi candidatul, va fi Valer Dorneanu. El va parcurge toate etapele de transparenţă, de verificare şi interviu cu reprezentanţii societăţii civile", a arătat Ponta.
Mandatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului. Preşedintele Curţii, Ioan Vida, are 63 de ani şi a fost numit la Curte de Camera Deputaţilor, în 2001, pentru un mandat de nouă ani, fiind propus de PD şi susţinut la acel moment şi de PDSR (actual PSD), PNL şi UDMR.
Nicolae Cochinescu, în vârstă de 69 de ani, a fost numit judecător de Senat în 2001, la propunerea PDSR, pentru un mandat de 9 ani.
Petre Lăzăroiu are 56 de ani şi a fost numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în 2008, pentru un mandat care expiră în 2010, întrucât el a preluat mandatul rămas vacant în urma decesului lui Petre Ninosu.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close