Antena 3 CNN Politică Valeriu Zgonea, supărat pe comisiile parlamentare fără activitate

Valeriu Zgonea, supărat pe comisiile parlamentare fără activitate

Valeriu Zgonea, supărat pe comisiile parlamentare fără activitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Ian 2016   •   10:01

Mai multe comisii din Parlament nu au avut aproape deloc activitate în ultimul an, în schimb preşedinţii acestora se bucură de bani în plus la salariu, de şofer, secretară şi aparat de lucru propriu.

Lipsa de activitate a comisiilor a atras însă nemulţumirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care ar vrea să renunţe la ele. Printre comisii se numără cea pentru relaţia cu UNESCO, sau comisia pentru revoluţionari.

În ultimul an, Comisia pentru relaţia cu UNESCO a avut doar câteva şedinţe, printre care una desfăşurată pe teren, la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. Lipsa de activitate a comisiei a stârnit nemulţumirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Comisiei, senatorul Traian Igaş, susţine că activitatea a fost una intensă şi că preşedintele Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să o cunoască.

Nu este singura comisie care a intrat în vizorul lui Zgonea. Preşedintele camerei a criticat şi activitatea comisiei pentru Revoluţionari.

Deputatul Nicolae Mircovici, membru al comisiei explică totuşi că nu se poate renunţa la ea, pentru că funcţionează în baza legii.

Pe lângă cele două comisii, în Parlament mai funcţionează şi altele care duc lipsă de activitate. Comisia pentru revizuirea Constituţiei a avut anul trecut doar două şedinţe, în timp ce Comisia pentru integrare europeană dintre Parlamentul Romaniei şi cel al Republicii Moldova nu a avut nicio şedinţă în 2015. Deşi muncesc puţin, preşedinţii de comisii beneficiază de unele privilegii. Printre ele se numără un spor de aproximativ 300 de lei la indemnizaţie, şofer şi maşină, dar şi secretară şi personal de lucru destinat activităţii comisiei
 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close