Antena 3 Politică Valeriu Zgonea vrea să scape de deputaţii corupţi şi chiulangii

Valeriu Zgonea vrea să scape de deputaţii corupţi şi chiulangii

de G.S.    |    01 Feb 2015   •   12:50
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a adresat duminică o scrisoare deschisă deputaţilor în care le atrage atenţia că Parlamentul suferă din cauza unui deficit de imagine şi că sunt văzuţi drept "hoţi", "corupţi" şi "chiulangii", el transmiţându-le că a venit timpul să fie responsabili.
 
Zgonea precizează că unii dintre parlamentari s-au considerat deasupra legii şi au crezut că se pot ascunde de Justiţie în spatele insignei de deputat sau senator, el admiţând şi faptul că există deputaţi care încă din prima zi de mandat au uitat că au fost votati pentru a veni la muncă şi a face legi doar în interesul celor care i-au ales.
 
 "Am constatat cu tristeţe faptul că nu ne raportăm la regulamente şi norme, ci improvizăm sau încercăm să facem slalom printre reguli şi cutume instituţionale.Puterea mediatică a unor astfel de aşa-zise exemple, poate nesemnificative ca proporţie în raport cu numărul total al parlamentarilor, dar uriaşe la nivelul exemplulului  de conştiinţă publică, a făcut ca de cele mai multe ori efortul şi munca noastră să se topească în apelative precum "hoţi", "corupţi" şi "chiulangii", a spus Zgonea.
 
El a arătat că, în opinia sa, aceste etichete sunt nedrepte şi descurajante pentru mulţi dintre deputaţi, care muncesc cu seriozitate şi înţeleg rolul pe care îl au în Parlament şi a făcut apel la responsabilitate şi la colaborare.
 
"A venit momentul să ne certăm mai puţin între noi, să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi să nu mai amânăm adoptarea unor legi şi măsuri pe care întreaga societate le aşteaptă de la noi", a spus Zgonea.

"De asemenea, avem nevoie de o alocare clară a resurselor bugetare pentru fiecare partid politic şi să prevedem sancţiuni severe în caz că cineva îşi va mai permite să încalce regulile", a spus Zgonea.
 
El a arătat că îşi doreşte finalizarea în acest an şi a procesului de revizuire a Constituţiei, unde, personal, printre alte modificări importante, ar vrea să existe prevederi clare în domeniul interzicerii traseismului politic.
 
Zgonea a mai arătat că alte priorităţi legislative în această sesiune se concentrează în jurul dezbaterii şi adoptării unui nou Cod fiscal, dar şi a Legii redevenţelor şi minelor. 
 
"În paralel cu procesul legislativ, eforturile noastre trebuie să se concentreze pe nevoia transparentizării activităţii parlamentarilor şi a apropierii acestei instituţii de cetăţean. Iar acest lucru se poate realiza doar prin modificarea regulamentelor celor două Camere şi prin adoptarea unui Cod de conduită al parlamentarilor", a mai spus Zgonea.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close