Antena 3 CNN Politică "Valorile" din PMP: trezorierul PMP Satu Mare a stat în închisoare pentru spălare de bani

"Valorile" din PMP: trezorierul PMP Satu Mare a stat în închisoare pentru spălare de bani

"Valorile" din PMP: trezorierul PMP Satu Mare a stat în închisoare pentru spălare de bani
de O.P.    |    16 Iul 2014   •   06:17

Cel mai "curat" partid din România, PMP, proiect de suflet al lui Traian Băsescu este format nu doar din traseişti, ci şi din penali. Cel mai bun exemplu îl găsim la organizaţia Satu Mare, al cărei trezorier este un fost deţinut.

Vasile-Cosmin Ţuţuraş a executat doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. În 2005, în calitate de funcţionar în primăria Satu Mare a primit 40.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, afaceristul care i-a denunţat şi pe Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan în dosarul Caltaboşul.

În schimbul acestor bani, Ţuţuraş s-a angajat că va interveni pe lângă anumiţi procurori pentru a obţine soluţionarea favorabilă a unui dosar de evaziune fiscală al lui Gheorghe Ciorbă. 

Astăzi, Vasile Ţuţuraş este omul care are pe mână banii PMP ai organizaţiei Satu Mare.

La Bucureşti însă, conducerea PMP pretinde că nu ştie de problemele penale ale membrilor săi.

Trezorierul nu este singurul din organizaţie cu istorie penală. Şefa PMP Satu Mare, Laura Bota, este căsătorită cu un poliţist condamnat anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Adrian Bota a pretins de la preşedintele Consiliului Judeţean două cabinete medicale pentru soţia sa, oferindu-se în schimb, să-i rezolve dosarele în care era cercetat. Laura Bota a fost şi ea anchetată în acest dosar, dar faptele sale s-au prescris.

Cum însă petele din CV nu contează în politică, Elena Udrea a uns-o pe Laura Bota şefă de organizaţie.  Ca şi Udrea, Laura Bota a apărut când era în PDL în câteva pictoriale şi e cunoscută pe plan local ca sexy pedelista.

×
Subiecte în articol: PMP
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close