Antena 3 Politică Vanghelie aruncă bomba: „Unii au plecat cu 36.000 de copii din arhiva SIPA!”

Vanghelie aruncă bomba: „Unii au plecat cu 36.000 de copii din arhiva SIPA!”

31 Mai 2017   •   20:39
Vanghelie aruncă bomba: „Unii au plecat cu 36.000 de copii din arhiva SIPA!”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat miercuri că din arhiva SIPA au fost copiate 36.000 de dosare, iar fostul vicepremier Gabriel Oprea l-ar fi şantajat pe Dan Diaconescu, pentru ca acesta să accepte o fuziune a PP-DD cu UNPR.

"Fiecare în viaţa lui are câte o mică problemuţă. De ce credeţi că s-au interesat de arhiva SIPA şi de cea de la 'Doi şi-un sfert'? Ce se întâmplă dacă la Parchet a existat un dosar penal, pentru că informaţiile mele sunt că la Parchet a existat un dosar penal şi cred că este important să ştim ce s-a întâmplat cu acel dosar, pentru că unii au plecat cu 36.000 de copii. Încă nu v-am spus toate numele. La momentul potrivit o să vă spun şi numele celor care cred că au făcut acest furtişag", a declarat Marian Vanghelie, citat de Agerpres.

Marian Vanghelie a susţinut că fostul patron al postului OTV Dan Diaconescu i-a spus că a fost şantajat de Gabriel Oprea, pentru ca PP-DD să se unească un UNPR. 

"Oprea îi chema şi îi şantaja şi le spunea: 'Vezi că ai problema asta' şi pe de altă parte te cheamă preşedintele partidului tău şi îşi spune: 'Ai fost acolo? Ar fi bine să te duci', cum făcea Victoraş. Vă dau un exemplu cu PP-DD-ul. Doamne ce a fost acolo! Ce le-a făcut la oamenii ăia! V-a plăcut sau nu de Dan Diaconescu?! Martorul spune: 'Nu i-am dat, nu l-am văzut, nu a fost la mine' şi îl condamnă pe Dan Diaconescu atâţia ani de zile şi îl bagă la puşcărie, pentru că nu a vrut să facă fuziunea cu el (...) Să vă spună Dan Diaconescu cum a fost chemat şi ameninţat în birou. Oprea a pus mâna pe telefon şi a vorbit cu procurorul de caz şi i-a spus, aşa cum vorbea el, răstit: 'Uite, eu sunt aici cu Dan Diaconescu. Vreau să vii până aici că avem ceva de discutat'. Şi i-a spus lui Dan: 'Dacă îl chem, ăsta vine în zece minute şi faci ce vrei cu el, dacă facem fuziunea'. Dan Diaconescu mi-a spus mie. El a tăcut din gură şi de frică l-a susţinut pe Ponta în turul II, l-au păcălit că îi dau drumul la OTV", a mai spus Vanghelie. 

Declaraţia a fost făcută la Tribunalul Bucureşti, unde s-a desfăşurat un nou termen al procesului în care Vanghelie este acuzat de corupţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close