Antena 3 CNN Politică Vanghelie: Băsescu "mănâncă păpădie şi salată". Udrea, anemică "de la foarte multă păpădie"

Vanghelie: Băsescu "mănâncă păpădie şi salată". Udrea, anemică "de la foarte multă păpădie"

Vanghelie: Băsescu "mănâncă păpădie şi salată". Udrea, anemică "de la foarte multă păpădie"
Sursa foto: Marian Vanghelie
15 Iun 2009   •   12:05

Social-democraţii au criticat dur aprecierile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la intrarea României în recesiune economică. Dincolo de participarea neanunţatată a şefului statului la şedinţa de guvern de ieri, consideartă o "umilire" de unii social-democraţi, atacurile la adresa unor miniştrii PSD a a vut darul să întărâte tabăra pesedistă. Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că Traian Băsescu "mănâncă păpădie şi salată", iar ministrul Turismului, Elena Udrea, este anemică "de la foarte multă păpădie" şi nu îşi dă seama ce declară, întrucât ia masa cu şeful statului. Afirmaţiile liderului social-democrat s-au vrut o replică la recentele aprecieri prezidenţiale referitoare la prestaţia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi la lipsa de calitate a programei şcolare.
Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.
Cu această ocazie, şeful statului a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli şi să adapteze programa şcolară cerinţelor economiei. "Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este dramatică din punct de vedere al calităţii. Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă", s-a adresat Băsescu ministrului Educaţiei.
"Cu păpădia? Păpădie mai mult domnul Băsescu, şi cu salată, pentru că îi plac foarte mult legumele. Am înţeles că mănâncă păpădie şi salată", a reacţionat luni Vanghelie.
Liderul PSD Bucureşti a luat peste picior şi referirile ministrului Elena Udrea cu privire la posibilitatea ieşirii social-democraţilor de la guvernare: "S-ar putea să ia masa cu domnul preşedinte, să mănânce păpădie multă şi atuncea, dânsa, fiind mai anemică de la foarte multă păpădie, să nu-şi fi dat seama ceea ce a declarat" a apreciat Vanghelie.
Vanghelie a precizat, totodată, că în şedinţa conducerii coaliţiei de luni dimineaţa colegii de la PDL au dorit să ştie "ce a făcut Herodot" şi au primit o explicaţie foarte clară.
"Democrat-liberalii au vrut să ştie ce a făcut Herodot şi au avut o explicaţie foarte clară. Erau pregătiţi pe problema cu Herodot. Ne-au spus între ce ani a fost domnul Herodot şi s-a clarificat problema", a spus Vanghelie.
Băsescu a declarat duminică la Palatul Victoria că optimismul BNR privind economia nu are acoperire şi că România intră în recesiune, a cerut miniştrilor să nu depăşească fondul de salarii şi a estimat o nouă rectificare bugetară negativă.
Antena3.ro


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close