Antena 3 CNN Politică Vanghelie despre reforma PSD: Schimbarea vicepreşedinţilor neperformanţi, păstrarea celor eficienţi

Vanghelie despre reforma PSD: Schimbarea vicepreşedinţilor neperformanţi, păstrarea celor eficienţi

Vanghelie despre reforma PSD: Schimbarea vicepreşedinţilor neperformanţi, păstrarea celor eficienţi
Sursa foto: Marian Vanghelie
11 Ian 2010   •   12:45

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că susţine ideea reconstrucţiei echipei de conducere a partidului prin alegerile de la viitorul congres PSD, însă nu şi ideea schimbării lui Mircea Geoană. Reconstrucţia ar trebui să vizeze, a sugerat liderul social-democrat, în special întinerirea garniturii de vicepreşedinţi şi a schimbării secretarului generalk al partidului. În PSD este ştiut faptul că Vanghelie intenţionează să candideze pentru un post de vicepreşedinte regional.
"E un lucru firesc ca fiecare care doreşte într-un partid democrat să poată să-şi depună candidatura, nu sunt lucruri anormale.Cred că acesta este viitorul democratic al tuturor partidelor, din patru ani în patru ani vine timpul când fiecare care doreşte şi care se simte în stare că poate prelua conducerea în partid poate să candideze, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru funcţiile de secretar general sau vicepreşedinţi", a adăugat el.
Întrebat dacă Cristian Diaconescu este o variantă pentru preşedinţia PSD, Vanghelie s-a limitat să remarce că fostul ministru de Externe "este unul din liderii respectaţi" în cadrul partidului.
El a vorbit de reconstrucţia echipei de conducere, apreciind că reconstrucţia poate să însemne şi realegerea lui Mircea Geoană şi a unor vicepreşedinţi "care şi-au dus mandatul cum trebuia".
"Reconstrucţia poate să însemne şi Mircea Geoană preşedinte cu alţi vicepreşedinţi aleşi care şi-au dus mandatul cum trebuia, deci reconstrucţia nu înseamnă neapărat schimbarea preşedintelui Mircea Geoană. Deci reconstrucţia înseamnă a construi o echipă puternică care să poată să facă opoziţie constructivă şi puternică în România", a declarat Vanghelie
În schimb, primarul sectorului 5 s-a pronunţat pentru schimbarea acelor vicepreşedinţi care "nu şi-au făcut treaba" în alegeri, însă a evitat să-i nominalizeze. "Trebuie să vă uitaţi pe rezultate (de la prezidenţiale ? n.r.)", a recomandat Vanghelie presei.

Conform unor surse social-democrtate, liderul PSD Bucureşti caută să obţină la viitorul cpngres o vicepreşedinţie regională care să-i oficilizeze creştrerea influenţei crescânde pe care o are în acest parzid. În ultimul an, Vanghgelie a fost însărcinat cu restructurarea şi reorganizarea filialelor Ilfov şi Giurgiu unde şi-a instalat ca şefi proprii oameni. Acţiunile sale nu sunt însă bine văzute de o parte din colegii din PSD. Conform surselor citate, este posibil ca la Congresul PSD să se propună chiar diminuarea influenţei şi puterii vicepreşedinţilor partidului, prin desfiinţtarea atribuţiilor regionale, care au oferit acestora capcitatea de "a tăia şi spânzura în exces".

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close