Antena 3 CNN Politică Vanghelie: Înfiinţarea unui liceu în limba romani în sector este foarte bună. Îi va ajuta mult pe copiii romi

Vanghelie: Înfiinţarea unui liceu în limba romani în sector este foarte bună. Îi va ajuta mult pe copiii romi

Vanghelie: Înfiinţarea unui liceu în limba romani în sector este foarte bună. Îi va ajuta mult pe copiii romi
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Mar 2012   •   17:01

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, că ideea înfiinţării unui liceu în limba romani în sectorul său este una foarte bună, informează Mediafax. Edilul a precizat că acest liceu îi va ajuta foarte mult pe copiii romi care nu au posibilitatea de a merge la şcoală.
   
"Este o idee foarte bună. Iniţiativa domnului Nicolae Păun, care este şi preşedintele Partidei Romilor, este una benefică în Sectorul 5, mai ales că el trebuie să se adreseze chiar acestei categorii", a precizat Vanghelie.
  
El a arătat că un sistem integrat de învăţământ reprezintă soluţia pentru copiii romi, dar şi pentru copiii săraci din Sectorul 5.
   
"Există mulţi copii romi care nu au posibilitatea să meargă la şcoală şi nu merg la şcoală şi eu cred că un sistem integrat de învăţământ, care să fie conform normelor europene, este soluţia nu numai pentru copiii romi, dar pentru toţi copiii săraci din zonă", a spus Vanghelie.
   
Deputatul grupului minorităţilor naţionale Nicolae Păun a declarat, marţi, că proiectul de înfiinţare a unui liceu în care să se predea limba romani ca şi materie obligatorie îi aparţine, el menţionând că a găsit înţelegere la ministrul Apărării şi la premier.
   
Guvernul va decide înfiinţarea unui liceu cu linie de predare în limba romani, liceu care va funcţiona într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 şi va oferi zilnic elevilor romi  cel puţin o masă caldă.
   
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, în şedinţa de marţi a Executivului, că înfiinţarea liceului reprezintă iniţiativa deputataţilor din grupul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Nicolae Păun şi a întrunit consensul coaliţiei.
   




×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close