Antena 3 CNN Politică Vanghelie, la furat de idei în SUA: Va participa la o conferinţă a primarilor

Vanghelie, la furat de idei în SUA: Va participa la o conferinţă a primarilor

Vanghelie, la furat de idei în SUA: Va participa la o conferinţă a primarilor
10 Ian 2011   •   11:08

Marian Vanghelie pleacă în SUA, într-o vizită de câteva zile. Primarul sectorului 5 al Capitalei a fost invitat la o conferinţă a primarilor din Statele Unite, organizată la Washington, în perioada 18 - 21 ianuarie, de Fundaţia pentru Apărarea Democraţiilor. Vanghelie recunoaşte că nu stăpâneşte foarte bine limba engleză, dar susţine că asta n-o să-l oprească să convingă marile companii să investească în Bucureşti sau să „fure” idei de la ceilalţi primari.

"O să am şi câteva întâlniri cu primari de oraşe mari, congresmeni, manageri de administraţie publică locală şi de stat, organizaţii nonguvernamentale şi cu lideri de sindicat din învăţământ şi zona de energie", a declarat Vanghelie pentru Gândul. Invitaţia i-a fost adresată primarului de către vicepreşedintele Fundaţiei, fostul ambasador american Richard W. Carlson.

Primarul sectorului 5 al Capitalei susţine că vrea să convingă companii multinaţionale din SUA să vină şi să investească în Bucureşti: "Trebuie să găsim soluţii de parteneriat public-privat. Cred că sunt multe companii interesate să investească, dar nu vin în România pentru că nu găsesc o cale de comunicare cu guvernul".

Primarul Sectorului 5 doreşte să afle direct de la sursă cum s-au dezvoltat Washington şi New York, ca să poată implementa aceste modele şi în Capitala României. Vanghelie vrea „să fure” idei şi de la edilii din Londra şi oraşe din Israel, pe care le va vizita anul acesta.

Edilul nu a vrut să divulge lista cu personalităţile americane pe care le va întâlni la Washington, din care îl exclude însă pe preşedintele Barack Obama: "Astea sunt detalii care urmează în perioada următoare. Or să fie mulţi cu care mă întâlnesc, foarte mulţi, pentru prima mea vizită. Nu ne gândim la Obama, ştiţi cum este... dar se pot găsi soluţii de oameni competenţi care lucrează cu Obama, nu trebuie neapărat cu el".

Deşi nu stăpâneşte limba engleză, Vanghelie nu-şi face probleme că nu va putea să-şi transmită ideile. "Nu sunt vorbitor coerent de engleză, dar înţeleg destul de bine. Uitându-mă în istoria tuturor conducătorilor României, marea majoritate se duc cu translatori, chiar dacă ştiu engleză în mod deosebit. O să avem în delegaţie şi translator".
 



×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie primari conferinta SUA
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close