Antena 3 CNN Politică Vanghelie, lăsat cu buza umflată: AVAS, dat pe mâna unui apropiat de-al lui Oprea şi Hrebenciuc

Vanghelie, lăsat cu buza umflată: AVAS, dat pe mâna unui apropiat de-al lui Oprea şi Hrebenciuc

Vanghelie, lăsat cu buza umflată: AVAS, dat pe mâna unui apropiat de-al lui Oprea şi Hrebenciuc
Sursa foto: Mircea Ursache
26 Ian 2009   •   15:53

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie are motive de mulţumire şi nu prea. Omul său, Bogdan Georgescu va ocupa doar funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Ceilalţi lideri ai partidului au optat luni pentru nominalizarea lui Mircea Ursache, fost şef AVAS şi membru PSD Ilfov pentru şefia acestei instituţii.
Vanghelie anunţase, pe 19 ianuarie, că Bogdan Georgescu ar fi propunerea oficială a PSD pentru conducerea AVAS.
Potrivit unor surse social-democrate, Ursache a fost susţinut pentru acest post de către aripa care susţine colaborarea cu PDL, dar şi de Viorel Hrebenciuc, de care îl leagă interese de afaceri comune. Numele lui Ursache a fost în trecut vehiculat de presă şi ca un apropiat al cercurilor de interese Petrache-Bittner- Cocoş-Udrea. Totodată, în 2005, Ursache a dat cu subsemnatul la parchet, alături de Viorel Hrebenciuc, Ovidiu Muşetescu şi Gabriel Oprea, pentru implicarea acestora în privatizarile dubioase făcute în favoarea lui Omar Hayssam de pe urma cărora statul român a pierdut sume impresionante.
În C.V.- ul lui Ursache mai este trecută deţinerea şefiei AVAS în perioada guvernării Năstase, dar şi un scurt mandat în fruntea PSD Bucureşti, înainte de actualul deţinător al acestei funcţii, Marian Vanghelie.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AVAS Vanghelie Oprea Hrebenciuc Parchet
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close