Antena 3 CNN Politică Vanghelie: PSD, în capcană. ?Sprijinim cu devotament dictatura Băsescu-Boc şi în Parlament?

Vanghelie: PSD, în capcană. ?Sprijinim cu devotament dictatura Băsescu-Boc şi în Parlament?

Vanghelie: PSD, în capcană. ?Sprijinim cu devotament dictatura Băsescu-Boc şi în Parlament?
Sursa foto: Marian Vanghelie
15 Sep 2009   •   15:44

Social-democratul Marian Vanghelie a preferat marţi să facă haz de necaz, constatând situaţia ingrată în care se află partidul său în chestiunea asumării răspunderii guvernamentale. În dreapta asumarea şi confirmare şi la nivelul legislativului a dictaturii Băsescu-Boc, în stânga boicotul acestei proceduri şi perspectiva, deloc încântătoare a suprapunerii imaginii PSD cu cea a opozanţilor modernizării României, a zugravit ironic Vanghelie tabloul politi actual.
Referindu-se la decizia de acţiune pe care PSD o va implementa la cele trei şedinţe ale Parlamentului de marţi după-amiază, destinate asumării guvernamentale, Vanghelie a susţinut că si se pare ?firesc? ca partidul său să dea ?tot sprijinul domnului preşedinte Băsescu şi premierului Emil Boc, pentru a crea formula de dictatura în România, pentru ca să aibă tot culoarul favorabil?. ?Au pe o anumită linie, încă nu îl aveau în Parlament, încercăm să le dăm tot sprijinul cu devotament", a comentat liderul PSD Bucureşti.
Chestionat cu privire la responsabilitatea PSD în domeniul asumării în condiţiile în care două din cele trei legi care vor fi supuse acestei proceduri ţin de ministere social-democrate, Vanghelie a apreciat că nu numai PSD, dar ?toţi românii ar fi în capcana acestei democraţii sălbatice a la Traian Băsescu şi Emil Boc".
El a apreciat că în cazul în care PSD ar fi decis retragerea parlamentarilor din plen la asumarea răspunderii, partidul ar fi fost acuzat că nu este de acord cu modernizarea României şi că ar fi adâncit criza.
Vanghelie a mai susţinut că ar exista şi "pasul doi şi pasul trei spre dictaturi accelerate", fără însă a intra în detalii.
"Dacă azi am fi luat decizia fermă (de a părăsi plenul ? n.r.), cred că urma pasul doi de la cei care se intitulează că vor să modernizeze România. Eu cred că partidul trebuie să fie echilibrat, nu trebuie să fim orgolioşi să îi dăm o palmă lui Traian Băsescu, chiar dacă astăzi pierdem nişte voturi", a afirmat vanghelie.
Întrebat care ar fi "faza trei", Vanghelie a răspuns: "În Parlament să dăm odă României şi să îl aplaudăm pe Traian Băsescu la ora 19".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Emil Boc
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close