Antena 3 CNN Politică Variantă de lucru: Nica rămâne vicepremier, M.A.I. merge la un independent

Variantă de lucru: Nica rămâne vicepremier, M.A.I. merge la un independent

Variantă de lucru: Nica rămâne vicepremier, M.A.I. merge la un independent
30 Sep 2009   •   18:52

Şedinţa de guvern a ajuns la final. Miniştrii PSD şi-au reafirmat sprijinul pentru Dan Nica şi i-au spus premierului Boc că sunt hotărâţi să meargă până la capăt cu demisiile. În aceste condiţii, o nouă variantă se vehiculează în rândul membrilor executivului: funcţia de vicepremier să fie despărţită de cea de Ministru de Interne şi să îi rămână lui Nica, urmând ca cea de ministru să fie ocupată, aşa cum propunea preşedintele Băsescu de un independent sau un membru al opoziţiei.
După numeroasele atacuri reciproce din ultimele zile, miniştrii Cabinetului Boc s-au reunit, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Contrar aşteptărilor, şedinţa, care se anunţa a fi una extrem de tensionată, a început în condiţii "normale", premierul fiind hotărât să discute "problemele ţării" aflate pe ordinea de zi a Executivului.

Situaţia din Sănătate a fost prima pe lista premierului Emil Boc. Acesta l-a întrebat pe ministrul Ion Bazac în ce stadiu se află Ordonanţa de urgenţă care vizează situaţia spitalelor.

IMAGINI NEEDITATE DE LA DEBUTUL ŞEDINŢEI DE GUVERN:



Liderii celor două partide aflate la guvernare au evitat în această perioadă să se întâlnească pentru a discuta faţă în faţă propunerea primului ministru de revocare a lui Dan Nica de la şefia MAI. PSD nu a dat curs nici invitaţiei premierului Boc şi nu a participat la şedinţa Coaliţiei convocată pentru marţi, ora 21:00, respectiv miercuri, ora 9:00.

Cu puţin timp înainte de începerea şedinţei, Dan Nica declara că miniştrii PSD sunt hotărâţi să demisioneze în 30 de minute de la semnarea revocării sale din funcţie de către preşedintele Traian Băsescu.

NICA: DEMISIONĂM ÎN 30 DE MINUTE DE LA SEMNAREA REVOCĂRII



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: sedinta coalitie guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close