Antena 3 CNN Politică Variante de premier dacă se reface coaliţia PNL-USR-UDMR

Variante de premier dacă se reface coaliţia PNL-USR-UDMR

România pare blocată în timp şi nu are soluţii pentru ieşirea din criza politică. Florin Cîţu nu renunţă la ideea de a fi premier. Ne întoarcem la situaţia de acum două luni, o nouă discuţie PNL-USR va avea loc după întâlnirea dintre Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu.

Variante de premier dacă se reface coaliţia PNL-USR-UDMR
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dani Amariei
de Xenia Croitoru    |    04 Noi 2021   •   13:46

Florin Cîţu nu renunţă la această propunere, le-a spus clar celor din USR, vrea să fie el premierul. Conform surselor politice, Florin Cîţu s-a autopropus ieri în dicuţiile pe care le-au avut liberalii, echipa de negociere cu cei din USR.

Rămâne de văzut dacă vor reuşi să ajungă la un acord şi care va fi până la urmă varianta de premier pe care o vor alege. Foarte important este mesajul lui Klaus Iohannis, deoarece acesta l-ar susţine în continuare pe Nicolae Ciucă, crezând că acesta face majoritate în jurul său şi are mai multă credibilitate în acest moment.

În acest moment, liberalii mizează pe ideea că vor să facă un executiv împreună cu cei din USR şi că vor face o majoritate alături de aceştia, asta pentru că PNL este împărţit din nou în două, o parte dintre lideri îşi doresc să meargă în continuare cu cei de la USR la guvernare, să refacă coaliţia de guvernare, în timp ce liderii din Ardeal sunt împotriva celor de la USR şi ar merge către PSD.

Opiniile sunt împărţite, deoarece sunt lideri în PNL care consideră că dacă vor merge alături de PSD, atunci vor pierde şi mai mult în sondaje pentru că PNL este deja în scădere şi deja are probleme în acest moment. 

Urmează din nou o întâlnire cu cei de la USR după ce liberalii vor avea o discuţie cu social democraţii şi rămâne de văzut dacă vor merge pe varianta în care să formeze un executiv alături de USR şi refacerea coaliţiei de guvernare.

În acest moment, liberalii se bazează pe faptul că vor reuşi să formeze majoritatea împreună şi cu voturile celor de la minorităţi şi i-ar ajuta să-şi treacă executivul prin parlament dar vom vedea dacă vor mai fi plecări din PNL.

Însă, există o singură certitudine în acest moment, PNL nu vrea să renunţe la varianta de premier şi să fie formaţiunea care dă premierul indiferent cu cine vor face o majoritate parlamentară.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close