Antena 3 CNN Politică Varujan Pambuccian, despre tratatul de stabilitatea fiscală: e ca o haină pentru vremuri grele

Varujan Pambuccian, despre tratatul de stabilitatea fiscală: e ca o haină pentru vremuri grele

Varujan Pambuccian, despre tratatul de stabilitatea fiscală: e ca o haină pentru vremuri grele
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    15 Feb 2012   •   15:25

Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare este ca o haină pentru vremuri grele, a apreciat, miercuri, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

"Tratatul abordează doar o parte a problemei. (...) E ca o haină pentru vremuri grele. (...) De unii singuri nu avem nicio şansă, chiar dacă situaţia macroeconomică nu arată rău deloc. Europa şi nu doar Europa vor trece în viitorii ani, probabil mulţi, de acum înainte, prin dificultăţi economice majore şi este limpede că de unii singuri nu avem nicio şansă chiar dacă astăzi situaţia macro economică nu arată rău deloc", a spus Pambuccian.

Potrivit acestuia, România se califică pentru marea majoritate a punctelor din tratat spre deosebire de multe alte ţări europene.

Este ceva mai greu să faci asta, dar oricum pentru ceea ce va urma acestă haină de vreme rea este absolut obligatorie. Credem că şi momentul în care el va fi semnat nu este unul lipsit de importanţă. Ar fi bine să fim printre primii semnatari mai ales că ne calificăm şi chiar dacă el abordează doar parţial dificultăţile care vor urma este absolut obligatoriu să mergem în această direcţie pentru că nu vom fi singuri", a menţionat Pambuccian.

Liderii coaliţiei de guvernare au semnat, miercuri, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Parlamentului, un protocol politic referitor la ratificarea de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. 

Citeşte şi Emil Boc: Tratatul privind stabilitatea în UE asigură sănătatea bugetului ţării

Iliescu despre Tratatul fiscal: De ce graba? Cât pricepe Băsescu?

Kelemen Hunor: Tratatul privind stabilitatea fiscală asigură un echilibru bugetar

Gabriel Oprea: Tratatul privind stabilitatea fiscală are în UNPR un puternic aliat

 



×
Subiecte în articol: Varujan Pambuccian
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close