Antena 3 CNN Politică Varujan Vosganian: Există soluţii prin care să se acorde profesorilor sume mai mari de 50%

Varujan Vosganian: Există soluţii prin care să se acorde profesorilor sume mai mari de 50%

Varujan Vosganian: Există soluţii prin care să se acorde profesorilor sume mai mari de 50%
05 Noi 2008   •   08:45

"Partidele politice de opoziţie sar în spatele sindicatelor şi le împing la grevă", a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.
Acesta crede că majorările acordate peste noapte se vor răzbuna şi i-a sfătuit pe români să se ferească de legile adoptate cu 30 de zile înainte de alegeri. De asemenea, el i-a invitat pe români să se gândească ?de ce în doi ani de zile nu am avut greve şi acum brusc într-o lună risc să am greve în toate domeniile?".
El a avertizat sindicaliştii din învăţământ că situaţia profesorilor nu se poate limita doar la momentul votării unei legi, ci la o perioadă de patru ani. În acest context, ministrul a dezvaluit ca ?există soluţii prin care să se acorde profesorilor sume mai mari de 50%, cu păstrarea inflaţiei şi a celorlaţi parametri în limite normale".
Ministrul Vosganian a afirmat că pentru anul viitor sumele acordate educaţiei sunt foarte consistente: "Pentru anul 2009, avem cea mai mare sumă alocată pentru educaţie din istoria României. Sunt garantul siguranţei financiare a românilor. Niciun altul nu au această responsabilitate. Vreau ca oamenii să aibă salarii reale pe termen lung şi să fie parametrii economici stabili. Creşterea de 50% peste noapte se va răzbuna mai târziu".
"Noi am trimis toată documentaţia la Cameră şi la Senat, consider că ministerul Finanţelor şi-a făcut datoria?.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close