Antena 3 CNN Politică Varujan Vosganian trage semnalul de alarmă: De ce ne era frică n-am scăpat!

Varujan Vosganian trage semnalul de alarmă: De ce ne era frică n-am scăpat!

Varujan Vosganian a avut o primă reacție după ce primul român care a plecat la cules de sparanghel în Germania a murit de coronavirus. Liderul ALDE susține că gestul autorităților de a lăsa sezonierii în zone periculoase este unul greu de explicat.

Varujan Vosganian trage semnalul de alarmă: De ce ne era frică n-am scăpat!
15 Apr 2020   •   21:19

”De ce ne era frică n-am scăpat: primul român sezonier decedat de corona virus în Germania

Der Spiegel anunță că, în urma testelor, s-a dovedit că motivul morții românului de 57 de ani care a decedat la culesul sparanghelului este virusul corona. Cazul a fost confirmat de Ministerul de Interne al landului Baden – Württemberg. Românul ar fi contactat virusul pe teritoriul Germaniei, s-a plâns de dureri dar n-a fost tratat. Baden – Württemberg, este una dintre cele mai roșii regiuni din Germania, în ce privește frecvența cazurilor de corona virus..
Dacă știrea se confirmă și dacă românul făcea parte din cei plecați din țară în urma exceptărilor (articolul spune, în final, că ar fi intrat n Germania pe 20 martie), ar trebui să se declanșeze o anchetă cu privire la responsabilitățile instituțiilor din România care, prin deciziile lor, au permis prezența fatală a cetățeanului român în acea zonă de risc major. Oricum ar fi, faptul că autoritățile române au fost de acord cu exceptarea interdicțiilor pentru sezonierii care pleacă în zone periculoase rămâne un gest greu de explicat.”, a scris Varujan Vosganian pe contul de Facebook.

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close