Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarul mitei din vămi

Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarul mitei din vămi

Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarul mitei din vămi
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Aug 2011   •   14:04

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat marţi de DNA, în calitate de martor, în dosarul corupţiei din vămi, el declarând că procurorii i-au mulţumit, la final, pentru promptitudinea cu care a răspuns citaţiei şi că, după o declaraţie de 10-12 minute, s-au declarat "extrem de lămuriţi", informează Mediafax.

"Procurorii mi-au mulţumit pentru că am răspuns prompt (citaţiei - n.r.). La final mi-au spus că sunt extrem de lămuriţi", a declarat, marţi, fostul ministru de Interne.

Numele fostului ministru de Interne Vasile Blaga apare într-o serie de interceptări telefonice făcute de SRI, în scandalul şpăgii din vămi. Conform stenogramelor publicate de jurnaliştii de la Pressalaert, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, s-ar fi întâlnit cu Vasile Blaga.

Interceptările făcute de SRI şi publicate de pressalert.ro surprind discuţiile purtate în decembrie anul trecut între Vasile Blaga, Aurel Mătiuţ, fost şef al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara şi Radu Mărginean, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

În prima dintre ele, Mătiuţ voia să ştie când se poate întâlni cu fostul ministru de Interne.

Până acum, jurnaliştii de la Pressalert au reuşit să stea de vorbă doar cu Radu Mărginean. Acesta, însă, a susţinut că nu mai ştie despre ce a vorbit atunci cu Mătiuţ.

Referiri la Vasile Blaga a făcut şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa. Acesta a recunoscut pentru site-ul ebihoreanul că este nepotul fostului ministru de Interne. El spune, însă, că acest aspect nu a contat în numirea lui în fruntea Poliţiei, ci activitatea lui anterioară.

 

×
Subiecte în articol: vasile blaga Blaga
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close